Princesha Diana

Princesha Diana

Diana, Princesha e Uellsit (e lindur si Diana Frances Spencer më 1 korrik 1961 dhe vdekur më 31 gusht 1997), ishte anëtare e familjes mbretërore britanike.

Ajo ishte gruaja e parë e Charles, Princit të Uellsit – trashëgimtari i dukshëm i fronit britanik – dhe nëna e Princit William dhe Princit Harry .

Aktivizmi dhe magjepsja e Dianës e bënë atë një ikonë ndërkombëtare dhe fitoi popullaritetin e saj të qëndrueshëm, si dhe një kontroll të paparë publik, të përkeqësuar nga jeta e saj e trazuar private.

162 Artikuj