LAJMI I FUNDIT:
“La dolce vita” – një kontrapunkt aktual edhe i shoqërisë sonë

“La dolce vita” – një kontrapunkt aktual edhe i shoqërisë sonë

Filmi
Bashkëkohësimi i një përralle

Bashkëkohësimi i një përralle

Teatri
A dua të shikoj filma artistikë bashkë me fashistët? Jo, faleminderit Berlin!

A dua të shikoj filma artistikë bashkë me fashistët? Jo, faleminderit Berlin!

Filmi
Një film surreal që të nxit të meditosh për jetën reale

Një film surreal që të nxit të meditosh për jetën reale

Filmi
Takimet e mia me Luigi Pirandellon

Takimet e mia me Luigi Pirandellon

Teatri
Dr. Strejnxhlovi, 60 vjet pas: Misteri i kryeveprës së Kubrickut për Luftën e Ftohtë

Dr. Strejnxhlovi, 60 vjet pas: Misteri i kryeveprës së Kubrickut për Luftën e Ftohtë

Filmi
Reklama e Apple-it që shpërlau trurin e Amerikës!

Reklama e Apple-it që shpërlau trurin e Amerikës!

Filmi
Werner Herzog: Ëndërrimtari radikal

Werner Herzog: Ëndërrimtari radikal

Filmi
“Road House” – filmi më i mirë i keq i të gjitha kohërave!

“Road House” – filmi më i mirë i keq i të gjitha kohërave!

Filmi
“The Sopranos” nisi si komedi që portretizonte nënën e skenaristit!

“The Sopranos” nisi si komedi që portretizonte nënën e skenaristit!

Filmi
Viti në një fjalë: Barbenheimer

Viti në një fjalë: Barbenheimer

Filmi
“Aquaman and the Lost Kingdom”: Filmi më kot i vitit 2023

“Aquaman and the Lost Kingdom”: Filmi më kot i vitit 2023

Filmi
Filmi “Maestro” – një rindërtim mjeshtëror dhe vetëm kaq

Filmi “Maestro” – një rindërtim mjeshtëror dhe vetëm kaq

Filmi
Marcel Marceau: Gjeniu i mimikës, heroi i pakënduar i luftës

Marcel Marceau: Gjeniu i mimikës, heroi i pakënduar i luftës

Teatri
Napoleoni dhe krijuesit e miteve

Napoleoni dhe krijuesit e miteve

Filmi
Zhgënjimi i francezëve me “Napoleonin” e Ridley Scottit

Zhgënjimi i francezëve me “Napoleonin” e Ridley Scottit

Filmi
“Napoleoni” i Ridley Scottit: Një realizim mbresëlënës

“Napoleoni” i Ridley Scottit: Një realizim mbresëlënës

Filmi
Luftëtari i rezistencës që bëri filmat më të mirë për krimet e gangsterëve

Luftëtari i rezistencës që bëri filmat më të mirë për krimet e gangsterëve

Filmi
Tridhjetë vjet pas trilogjisë “Tri ngjyrat”: Liria e paduruar!

Tridhjetë vjet pas trilogjisë “Tri ngjyrat”: Liria e paduruar!

Filmi
Martin Scorsese ka frikë për të ardhmen e kinemasë!

Martin Scorsese ka frikë për të ardhmen e kinemasë!

Filmi
Rrugës për në shtëpi

Rrugës për në shtëpi

Filmi
Drama e papërfunduar për Skënderbeun

Drama e papërfunduar për Skënderbeun

Teatri
Richard Attenborough dhe rolet më të mira të tij

Richard Attenborough dhe rolet më të mira të tij

Filmi
Bekimi, i dyti pas Aleksandër Moisiut

Bekimi, i dyti pas Aleksandër Moisiut

Filmi