LAJMI I FUNDIT:

Fakte

Fluturimi i Apollos 11

Fluturimi i Apollos 11

Fakte
Trimi shqiptar të cilit analfabetizmi i kushtoi me jetë

Trimi shqiptar të cilit analfabetizmi i kushtoi me jetë

Fakte
Kur Enver Hoxha e cilësonte Kadarenë si “poet korbash”

Kur Enver Hoxha e cilësonte Kadarenë si “poet korbash”

Fakte
Lidhja e Prizrenit për Shqipërinë e tërë!

Lidhja e Prizrenit për Shqipërinë e tërë!

Fakte
Babai i Anne Frankut dhe jeta pas vdekjes së saj

Babai i Anne Frankut dhe jeta pas vdekjes së saj

Fakte
Gajdexhiu i Normandisë

Gajdexhiu i Normandisë

Fakte
Kryerja e haxhit nga shqiptarët e Kosovës gjatë periudhës osmane

Kryerja e haxhit nga shqiptarët e Kosovës gjatë periudhës osmane

Fakte
“The New York Times” dhe Shqipëria e vitit 1991: Pritjet e gjata për një litër qumësht

“The New York Times” dhe Shqipëria e vitit 1991: Pritjet e gjata për një litër qumësht

Fakte
Burrat që u arratisën nga Alkatrazi – me lugë!

Burrat që u arratisën nga Alkatrazi – me lugë!

Fakte
Pse truri ynë e dëshiron bukurinë, artin dhe natyrën

Pse truri ynë e dëshiron bukurinë, artin dhe natyrën

Fakte
Zbarkimi që solli mposhtjen e Gjermanisë naziste

Zbarkimi që solli mposhtjen e Gjermanisë naziste

Fakte
“Der Spiegel”, reportazh i vitit 1981 nga Shqipëria: Në Kopshtin e Edenit, një idhull prej graniti

“Der Spiegel”, reportazh i vitit 1981 nga Shqipëria: Në Kopshtin e Edenit, një idhull prej graniti

Fakte
Si arriti ta sundojë botën, njeriu modern?

Si arriti ta sundojë botën, njeriu modern?

Fakte
Ndër ne, njerëzit e idealit mbyten dy herë

Ndër ne, njerëzit e idealit mbyten dy herë

Fakte
Formula kanunore

Formula kanunore

Fakte
Agallarët e kuq e kanë kallur Shqipërinë në zgjedhën e Rusisë dhe të Serbisë

Agallarët e kuq e kanë kallur Shqipërinë në zgjedhën e Rusisë dhe të Serbisë

Fakte
Intervista e Castros më 1961, në prag të kërcënimit bërthamor

Intervista e Castros më 1961, në prag të kërcënimit bërthamor

Fakte
Poezia më e vjetër e dashurisë

Poezia më e vjetër e dashurisë

Fakte
Salvador Dali dhe mustaqet ikonike

Salvador Dali dhe mustaqet ikonike

Fakte
“Shiu pushonte dhe dilte dielli, kur në tribunë shfaqej udhëheqësi ynë Enver Hoxha”

“Shiu pushonte dhe dilte dielli, kur në tribunë shfaqej udhëheqësi ynë Enver Hoxha”

Fakte
Ali Lajçi për pranverën shqiptare ’81

Ali Lajçi për pranverën shqiptare ’81

Fakte
Jeta me makthin e Titanikut

Jeta me makthin e Titanikut

Fakte
Besëtytnitë e lashta për eklipset, hapën rrugën për të vërtetën shkencore

Besëtytnitë e lashta për eklipset, hapën rrugën për të vërtetën shkencore

Fakte
Vendi ku për besnikëri i betohen diktatorit bukurosh: Arratisja e ministrit dhe tragjedia e familjes së tij

Vendi ku për besnikëri i betohen diktatorit bukurosh: Arratisja e ministrit dhe tragjedia e familjes së tij

Fakte