LAJMI I FUNDIT:

Muzika

Nëse ke Stratocaster, mund ta sundosh botën!

Nëse ke Stratocaster, mund ta sundosh botën!

Muzika
Paranoja dhe poliritmet: Këngët më të mira të grupit Talking Heads

Paranoja dhe poliritmet: Këngët më të mira të grupit Talking Heads

Muzika
Laurie Anderson, inteligjenca artificiale dhe “bisedat” me burrin e vdekur

Laurie Anderson, inteligjenca artificiale dhe “bisedat” me burrin e vdekur

Muzika
Eric Clapton dhe letrat e dashurisë

Eric Clapton dhe letrat e dashurisë

Muzika
Një shekull pas “Rapsodisë në të kaltrën”, vazhdon debati i tërbuar për “vjedhje” të kulturës

Një shekull pas “Rapsodisë në të kaltrën”, vazhdon debati i tërbuar për “vjedhje” të kulturës

Muzika
Pse Bob Marley është ikonë e të drejtave të njeriut?

Pse Bob Marley është ikonë e të drejtave të njeriut?

Muzika
Simfonia “e papërfunduar” e Elgarit

Simfonia “e papërfunduar” e Elgarit

Muzika
Valët e trurit, inteligjenca artificiale dhe Pink Floyd

Valët e trurit, inteligjenca artificiale dhe Pink Floyd

Muzika
Krautroku: Grupet e viteve 1970 që ndihmuan Gjermaninë e pasluftës për të kapërcyer historinë e saj të errët

Krautroku: Grupet e viteve 1970 që ndihmuan Gjermaninë e pasluftës për të kapërcyer historinë e saj të errët

Muzika
Pretendimi për mungesën e Ringos në këngët e para të grupit The Beatles

Pretendimi për mungesën e Ringos në këngët e para të grupit The Beatles

Muzika
Arsyeja se pse nuk duhet të ndryshohen tekstet e grupit The Prodigy

Arsyeja se pse nuk duhet të ndryshohen tekstet e grupit The Prodigy

Muzika
Syd Barrett – përtej mitit të gjeniut të çmendur

Syd Barrett – përtej mitit të gjeniut të çmendur

Muzika
Rekuiemi madhështor i Brahmsit

Rekuiemi madhështor i Brahmsit

Muzika
Trumbetari Zorzi që interpretoi para Skënderbeut!

Trumbetari Zorzi që interpretoi para Skënderbeut!

Muzika
Mrekullia akustike e shekullit XVII

Mrekullia akustike e shekullit XVII

Muzika
Jeta e vështirë e muzikantëve profesionistë të Mbretërisë së Bashkuar

Jeta e vështirë e muzikantëve profesionistë të Mbretërisë së Bashkuar

Muzika
Sekreti i gjenisë McCartney: Gjithçka ka të bëjë me basin!

Sekreti i gjenisë McCartney: Gjithçka ka të bëjë me basin!

Muzika
Grupi 403 dhe të tetëdhjetat e rokut në Kosovë

Grupi 403 dhe të tetëdhjetat e rokut në Kosovë

Muzika
Kush e vrau “belkanton” e operës?

Kush e vrau “belkanton” e operës?

Muzika
Instrumenti bizar që u popullarizua nga Stevie Wonder

Instrumenti bizar që u popullarizua nga Stevie Wonder

Muzika
Pesëdhjetë vjet në anën e errët të jetës së përditshme

Pesëdhjetë vjet në anën e errët të jetës së përditshme

Agron Shala
Industria muzikore sot dhe konceptet ndryshe për suksesin

Industria muzikore sot dhe konceptet ndryshe për suksesin

Muzika
Misteri i ikonës britanike: I harruar gjatë jetës, mit pas vdekjes

Misteri i ikonës britanike: I harruar gjatë jetës, mit pas vdekjes

Muzika
AI-ja dhe muzika: A duhet t’i ngjallim këngëtarët e vdekur?

AI-ja dhe muzika: A duhet t’i ngjallim këngëtarët e vdekur?

Muzika