LAJMI I FUNDIT:

Histori

Shkencëtari i madh mysliman i shekullit XI – el-Biruni

Shkencëtari i madh mysliman i shekullit XI – el-Biruni

Histori
Disa mësime nga historia, për Lindjen e Mesme të ditëve të sotme

Disa mësime nga historia, për Lindjen e Mesme të ditëve të sotme

Histori
Protestat studentore të vitit 1970 të cilat tronditën ShBA-në

Protestat studentore të vitit 1970 të cilat tronditën ShBA-në

Histori
Revolucioni i vitit 1821 në Greqi, ishte revolucion i shqiptarëve!

Revolucioni i vitit 1821 në Greqi, ishte revolucion i shqiptarëve!

Histori
“Ishulli i vdekjes” i Britanisë së Luftës së Dytë Botërore

“Ishulli i vdekjes” i Britanisë së Luftës së Dytë Botërore

Histori
Shkrim i vitit 1903, në “The Spectator”: Revolta në Kosovë dhe kërcënimi i paqes evropiane!

Shkrim i vitit 1903, në “The Spectator”: Revolta në Kosovë dhe kërcënimi i paqes evropiane!

Histori
Lëvizja e guximshme e grave britanike, për të drejtën e votës

Lëvizja e guximshme e grave britanike, për të drejtën e votës

Histori
Pushtimi i Beogradit me vetëm shtatë ushtarë gjermanë

Pushtimi i Beogradit me vetëm shtatë ushtarë gjermanë

Histori
Historia e fisit Shala

Historia e fisit Shala

Histori
Zogu, pasi plagoset nga Beqir Valteri: Qetësi, këto ngjarje kanë ndodhur edhe më parë!

Zogu, pasi plagoset nga Beqir Valteri: Qetësi, këto ngjarje kanë ndodhur edhe më parë!

Histori
Roli i Ahmet Zogut në zbatimin e vendimeve të Kongresit të Lushnjës: “Çilimiu” që nuk e njihte frikën!

Roli i Ahmet Zogut në zbatimin e vendimeve të Kongresit të Lushnjës: “Çilimiu” që nuk e njihte frikën!

Histori
Nacionalistët dhe reaksionarët: Dy “partitë” shqiptare, sipas Faik Konicës

Nacionalistët dhe reaksionarët: Dy “partitë” shqiptare, sipas Faik Konicës

Histori
Martesat e dikurshme dhe përshkrimi i Lef Nosit për përbuzjen e vdekjes nga shqiptari!

Martesat e dikurshme dhe përshkrimi i Lef Nosit për përbuzjen e vdekjes nga shqiptari!

Histori
Jeta dhe vepra e patriotit Iljaz Agushi: E tradhtoi Bujar Hoxha, e vrau Ymer Pula

Jeta dhe vepra e patriotit Iljaz Agushi: E tradhtoi Bujar Hoxha, e vrau Ymer Pula

Histori
Tmerret brenda kampit nazist të vdekjes

Tmerret brenda kampit nazist të vdekjes

Histori
Fama dhe të famshmit e lashtësisë

Fama dhe të famshmit e lashtësisë

Histori
Historia e Haki Tahës, burrit që vrau Milladin Popoviqin

Historia e Haki Tahës, burrit që vrau Milladin Popoviqin

Histori
Armëpushimi i Krishtlindjes së vitit 1914: Momenti kur lufta u ndal

Armëpushimi i Krishtlindjes së vitit 1914: Momenti kur lufta u ndal

Histori
Letra ku Mustafa Kruja e akuzon Esat Pashën si njeri të Serbisë

Letra ku Mustafa Kruja e akuzon Esat Pashën si njeri të Serbisë

Histori
Esat pashë Toptani nuk ua shiti Shkodrën malazezëve!

Esat pashë Toptani nuk ua shiti Shkodrën malazezëve!

Histori
Kosova dhe Shqipëria në ditarin e Komandës Supreme të Gjermanisë naziste

Kosova dhe Shqipëria në ditarin e Komandës Supreme të Gjermanisë naziste

Histori
Shqipëria më 1915: Mbretëria e operës komike

Shqipëria më 1915: Mbretëria e operës komike

Histori
Dosja osmane për jetën e Ismail Qemalit dhe disa reflektime të gazetave osmane ndaj pavarësisë së Shqipërisë

Dosja osmane për jetën e Ismail Qemalit dhe disa reflektime të gazetave osmane ndaj pavarësisë së Shqipërisë

Histori
“The Literary Digest” më 1914: Ndërhyrja në Shqipëri

“The Literary Digest” më 1914: Ndërhyrja në Shqipëri

Histori