LAJMI I FUNDIT:

Shkencë

NASA lëshon njërin nga dy satelitët që do të zbulojnë misteret e poleve të Tokës

NASA lëshon njërin nga dy satelitët që do të zbulojnë misteret e poleve të Tokës

Shkencë
Anomali në gravitetin hapësinor – a është në rrezik teoria e Ajnshtajnit?

Anomali në gravitetin hapësinor – a është në rrezik teoria e Ajnshtajnit?

Shkencë
Një fragment i një komete ndriçoi qiellin mbi Spanjë dhe Portugali

Një fragment i një komete ndriçoi qiellin mbi Spanjë dhe Portugali

Shkencë
Filmohet një krijesë e frikshme në një thellësi prej 1000 metrash në Oqeanin Paqësor

Filmohet një krijesë e frikshme në një thellësi prej 1000 metrash në Oqeanin Paqësor

Shkencë
A jemi një hap më afër për të kuptuar se nga erdhën oqeanet në Tokë?

A jemi një hap më afër për të kuptuar se nga erdhën oqeanet në Tokë?

Shkencë
Misioni PREFIRE i NASA-s është gati për të zbuluar misteret e poleve të Tokës

Misioni PREFIRE i NASA-s është gati për të zbuluar misteret e poleve të Tokës

Shkencë
Shkencëtarët mund të kenë zgjidhur misterin që fshihet prapa ndërtimit të piramidave të Egjiptit

Shkencëtarët mund të kenë zgjidhur misterin që fshihet prapa ndërtimit të piramidave të Egjiptit

Shkencë
Ndërron jetë pacienti të cilit për herë të parë në botë i ishte transplantuar veshka e derrit

Ndërron jetë pacienti të cilit për herë të parë në botë i ishte transplantuar veshka e derrit

Shkencë
Vizatimet e zbuluara tregojnë se Sahara ishte një vend rrënjësisht i ndryshëm 4000 vjet më parë

Vizatimet e zbuluara tregojnë se Sahara ishte një vend rrënjësisht i ndryshëm 4000 vjet më parë

Shkencë
Nga Zvicra në Ukrainë, imazhe që tregojnë se qiellin e cilave vende e ndriçoi Aurora

Nga Zvicra në Ukrainë, imazhe që tregojnë se qiellin e cilave vende e ndriçoi Aurora

Shkencë
Aurora mahnitëse ndriçoi qiellin e natës në të gjithë kontinentin evropian – çfarë thonë shkencëtarët për këtë fenomen të rrallë natyror

Aurora mahnitëse ndriçoi qiellin e natës në të gjithë kontinentin evropian – çfarë thonë shkencëtarët për këtë fenomen të rrallë natyror

Shkencë
Si një fëmijë modern dhe një neandertal ndryshuan historinë njerëzore

Si një fëmijë modern dhe një neandertal ndryshuan historinë njerëzore

Shkencë
Vrima e akullit në Antarktidë sa madhësia e Zvicrës vazhdon e rritet – shkencëtarët e zbulojnë pse

Vrima e akullit në Antarktidë sa madhësia e Zvicrës vazhdon e rritet – shkencëtarët e zbulojnë pse

Shkencë
Për t’u stërvitur për një rikthim në Hënë, astronautët po vrapojnë rreth “Murit të vdekjes”

Për t’u stërvitur për një rikthim në Hënë, astronautët po vrapojnë rreth “Murit të vdekjes”

Shkencë
Vrima e kaltër më e thellë në botë gjendet në Meksikë, është 420 metra nën nivelin e detit – shkencëtarët nuk kanë arritur ende në fund të saj

Vrima e kaltër më e thellë në botë gjendet në Meksikë, është 420 metra nën nivelin e detit – shkencëtarët nuk kanë arritur ende në fund të saj

Shkencë
Shkencëtarët zbuluan se si u formua zemra në Pluton

Shkencëtarët zbuluan se si u formua zemra në Pluton

Shkencë
Fosili i një zvarraniku të madh të lashtë u gjet në Britani – ai është më i gjatë se dy autobusë

Fosili i një zvarraniku të madh të lashtë u gjet në Britani – ai është më i gjatë se dy autobusë

Shkencë
Një helikopter i vogël robotik dërgoi mesazhin e fundit nga Marsi

Një helikopter i vogël robotik dërgoi mesazhin e fundit nga Marsi

Shkencë
NASA shkëputi një grumbull gurësh të mëdhenj nga një asteroid – ata mund të rrezikojnë misionet e ardhshme

NASA shkëputi një grumbull gurësh të mëdhenj nga një asteroid – ata mund të rrezikojnë misionet e ardhshme

Shkencë
Raketa Delta dërgon me sukses një ngarkesë sekrete në orbitë

Raketa Delta dërgon me sukses një ngarkesë sekrete në orbitë

Shkencë
OBSH: Virusi i hepatitit vret 3500 njerëz në ditë

OBSH: Virusi i hepatitit vret 3500 njerëz në ditë

Shkencë
Edhe sa kohë kemi për ta shpëtuar planetin?

Edhe sa kohë kemi për ta shpëtuar planetin?

Shkencë
NASA “kap objektin që lëvizte me shpejtësi rreth hënës” – zbulojnë se për çfarë bëhet fjalë

NASA “kap objektin që lëvizte me shpejtësi rreth hënës” – zbulojnë se për çfarë bëhet fjalë

Shkencë
Eklipsi diellor transmetohet drejtpërdrejt

Eklipsi diellor transmetohet drejtpërdrejt

Shkencë