Turqia gjatë ditës së sotme do të dorëzoj materiale mjekësore si ndihmesë për Maqedoninë e Veriut.

Ndihma do të transportohet me aeroplan të armatës turke, ndërsa aeroplani pritet të aterojë në aeroportin e Shkupin në ora 14:25, njofton Telegrafi Maqedoni.

Ambasadori i Turqisë Hasan mehmet Sekuzqok do t’i dorëzojë materialet mjekësore autoriteteve të Maqedonisë.

Ndihma e Turqisë, sipas marrëveshjes për donacion mes dy vendeve, përmban 50 mijë maska mjekësore mbrojtëse, 1.000 skafandra, 100 testime dhe materiale tjera mjekësore./Telegrafi/