Trembëdhjetë vjeçarja Maggie Flannery u infektuar në muajin mars me COVID-19.

Ajo që e bën të veçantë këtë vajzë është se ende nuk është shëruar dhe ka potencial për ta transmetuar virusin , transmeton Telegrafi.

“Në fillim të karantinës, unë isha i sëmurë për pak kohë. Dhe pastaj u bëra më mirë për rreth pesë ditë dhe pastaj zbrita përsëri”, tha ajo për CNN.

“Isha shumë më keq herën e dytë. Kisha shumë dhimbje gjoksi, më dukej sikur nuk po mund të merrja frymë. Kisha shumë dhimbje shpine dhe isha jashtëzakonisht e lodhur gjatë gjithë kohës. Nuk doja të haja”, shtoi ajo.

Flannery është një “transmetuese për një kohë të gjatë”. Këta janë pacientë me COVID-19 që përjetojnë simptoma të virusit për javë ose muaj pavarësisht se janë rikuperuar virologjikisht.

Ata kanë lodhje, mialgji, ethe dhe anomali, të tilla si, pamundësia për t’u përqendruar, tha eksperti kryesor i sëmundjes infektive të vendit, mjeku Anthony Fauci.

Ndryshe, llogaritet se më shumë se 657 mijë fëmijë dhe adoleshentë në të gjithë Shtetet e Bashkuara kanë rezultuar pozitiv që nga 1 tetori, sipas Akademisë Amerikane të Pediatrisë dhe Shoqatës së Spitalit të Fëmijëve. /Telegrafi/