Variantet e reja të coronavirusit britanik dhe Afrikës së Jugut kanë frikësuar të gjitha vendet evropiane për një kohë të gjatë dhe tani një gjurmë e re nga Danimarka është identifikuar në Gjermani, e cila nuk është dëgjuar për një kohë të gjatë.

“Varianti danez” pretendohet të anashkalojë më lehtë sistemin mbrojtës të trupit, raporton nordbayern.

Nga frika e përhapjes, qeveria daneze ndaloi të gjitha vizitat në vend në muajin nëntor dhe pritej të zhdukej varianti.

Sidoqoftë, dy raste të llojit danez janë identifikuar në Ansbach dhe Neu-Ulm në Gjermani.

Sipas mediave, laboratori në Augsburg provoi se shkaku i sëmundjes së dy pacientëve më të vjetër se 60 vjeç është lloji danez. Tani për tani, është e paqartë se çfarë lidhje mund të kishin pacientët me Danimarkën. /Telegrafi/