Derisa në tërë Ukrainën po zhvillohen luftime të ashpra mes forcave ukrainase dhe atyre ruse, artistët në Kiev dhe qytetet e tjera në mënyrën e tyre kanë vendosur të inkurajojnë edhe më shumë ushtarët – por njëherit edhe të falënderojnë SHB-të për armët e dërguar në këtë shtet.

Autoritetet lokale në Kiev kanë publikuar fotografitë ku mund të shihet sesi në Solomjansk në rajonin e Kievit, ka filluar vizatimi i një murali i cili i dedikohet predhës amerikane anti-tank Javelin, e cila nga fillimi i pushtimit rus në Ukrainë në një farë forme është bërë simbol i rezistencës ukrainase, transmeton Telegrafi.

“Pavarësisht luftës, po vazhdojmë me një seri të muraleve në rrugët tona. Tani temë është filozofia e luftës. Jemi të lumtur që kemi rastin që këtë mural ta vizatojmë këtu, pasi prej kohësh kemi idenë ta bëjmë në këtë pjesë”, tha nënkryetari i komunës së Kievit, Andrij Andreev.

Momenti kur ushtari ukrainas hedh në erë autoblindën ruse me predhën Javelin Momenti kur ushtari ukrainas hedh në erë autoblindën ruse me predhën Javelin

Sipas asaj që mund të shihet në fotografinë e publikuar më poshtë, murali i dedikohet Javelinit që sipas autorëve të muralit po e zbukuron një pjesë të qytetit dhe për këtë po e quajmë “Shën Javelin”.

Fotografia e “Shën Javelinit” është komercializuar në Ukrainë, pasi e bartin edhe nëpër bluza e flamuj si dhe “stickera” që shiten në tërë territorin – si një lloj përkrahje për ushtarët që po luftojnë kundër ushtrisë ruse. /Telegrafi/