LAJMI I FUNDIT:

Kulturë

“Burgu me dyer të hapura”, përjetimet e ish-të burgosurve në Prishtinën e robëruar

“Burgu me dyer të hapura”, përjetimet e ish-të burgosurve në Prishtinën e robëruar

Kulturë
Alketa Gashi Fazliu fiton çmimin e artë ndërkombëtar “Aleksandri i madh” në Greqi

Alketa Gashi Fazliu fiton çmimin e artë ndërkombëtar “Aleksandri i madh” në Greqi

Kulturë
Rabinët evropianë kundërshtojnë masivisht “propagandën armene dhe demonizimin e Azerbajxhanit”

Rabinët evropianë kundërshtojnë masivisht “propagandën armene dhe demonizimin e Azerbajxhanit”

Kulturë
“Gjyqtar dhe avokat në kohë të vështira”: Libër unikat nga një avokat

“Gjyqtar dhe avokat në kohë të vështira”: Libër unikat nga një avokat

Kulturë
Shqipja mbi 6 mijë vjet e vjetër, klasifikimi ndërkombëtar ende i pakonfirmuar nga shkenca shqiptare

Shqipja mbi 6 mijë vjet e vjetër, klasifikimi ndërkombëtar ende i pakonfirmuar nga shkenca shqiptare

Kulturë
Dedikimi nga Perandori Justinian në Ulpianë, nga arkeologët konsiderohet zbulimi i dekadës

Dedikimi nga Perandori Justinian në Ulpianë, nga arkeologët konsiderohet zbulimi i dekadës

Kulturë
Osmani: Zbulimet e fundit në Ulpianë, paraqesin evidenca të rëndësishme për historinë e Dardanisë

Osmani: Zbulimet e fundit në Ulpianë, paraqesin evidenca të rëndësishme për historinë e Dardanisë

Kulturë
Vlerësohet seminari ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare

Vlerësohet seminari ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare

Kulturë
‘New Born Festival’ – gjallërohet Prishtina nga kërcimet e performuesve nga nacionalitete të ndryshme

‘New Born Festival’ – gjallërohet Prishtina nga kërcimet e performuesve nga nacionalitete të ndryshme

Kulturë
Nënë e bijë bëjnë koleksionimin e mbi 1.000 veshjeve kombëtare nga rajoni i Hasit

Nënë e bijë bëjnë koleksionimin e mbi 1.000 veshjeve kombëtare nga rajoni i Hasit

Kulturë
Poetja Izraelite, Gili Haimovich, botohet në shqip

Poetja Izraelite, Gili Haimovich, botohet në shqip

Kulturë
Kolonia nomade e fotografisë sociale

Kolonia nomade e fotografisë sociale

Kulturë
Përfundoi restaurimi i tri kishave ortodokse, Kurti: Do të angazhohem për të gjithë qytetarët pa dallim

Përfundoi restaurimi i tri kishave ortodokse, Kurti: Do të angazhohem për të gjithë qytetarët pa dallim

Kulturë
Wiki Loves Earth Albania & Kosovo 2023

Wiki Loves Earth Albania & Kosovo 2023

Kulturë
Kur keqkuptohet koncepti i kulturës: Shpërfillja e “De Radës” nga MKRS-ja

Kur keqkuptohet koncepti i kulturës: Shpërfillja e “De Radës” nga MKRS-ja

Kulturë
Kurti pret shkrimtarin Ismail Kadare: Brezave të rinj duhet t’ua mësojmë më shumë historinë nëpërmjet letërsisë së tij

Kurti pret shkrimtarin Ismail Kadare: Brezave të rinj duhet t’ua mësojmë më shumë historinë nëpërmjet letërsisë së tij

Kulturë
Sukses i merituar i korit të Fakultetit të Arteve nga Universiteti “Haxhi Zeka” në Pejë

Sukses i merituar i korit të Fakultetit të Arteve nga Universiteti “Haxhi Zeka” në Pejë

Kulturë
Ambasadorët e akredituar në Kosovë informohen për kulturën dhe traditën e Gjakovës

Ambasadorët e akredituar në Kosovë informohen për kulturën dhe traditën e Gjakovës

Kulturë
Shpallet konkursi për hartimin e Master Planit për Kompleksin Memorial Adem Jashari në Prekaz

Shpallet konkursi për hartimin e Master Planit për Kompleksin Memorial Adem Jashari në Prekaz

Kulturë
Çeku publikon një përmbledhje të shkatërrimit të trashëgimisë kulturore të Kosovës nga Serbia

Çeku publikon një përmbledhje të shkatërrimit të trashëgimisë kulturore të Kosovës nga Serbia

Kulturë
Të kesh dikë…

Të kesh dikë…

Kulturë
Panairi i librit në Lajpcig, Shqipëria e Kosova bëhen bashkë për letërsinë shqipe

Panairi i librit në Lajpcig, Shqipëria e Kosova bëhen bashkë për letërsinë shqipe

Kulturë
Mundesh!

Mundesh!

Kulturë
Prishtina stoliset për muajin e Ramazanit

Prishtina stoliset për muajin e Ramazanit

Kulturë