0Shares

Firma amerikane nga Massachusettsi TransMedics ka zhvilluar një sistem të ri për ruajtjen e zemrës pasi që ajo nxirret nga personi i cili e dhuron.

Zemra është pompa e cila qarkullon gjakun nëpër trupin e njeriut, e që njihet edhe si muskul i trupit, mund të kthehet në jetë nëpërmes një makinerie, OCS Heart System.

Deri më tash me rastin e transplantimit zemra është ftohur në mënyrë që organi të ruhet i tërë, por duke ju falënderuar sistemit të ri zemra ndodhet në kuti, e cila organit i siguron nxehtësi, oksigjen, gjak dhe materie ushqyese që organi të mbetet i ruajtur.

Kjo makineri për ruajtjen e organeve mund të kontribuojë për numër më të madh të transplantimeve të zemrës.

Të Ngjajshme

Portali Telegrafi ka kënaqësinë t'u ofrojë forum të lirë për komente dhe diskutim. Fyerjet dhe përdorimi i fjalëve banale, do të pasoj me përjashtim të menjëhershëm nga komentimi. Ju lutem lexoni rregullat këtu.

Shfaq Komentet (0)