LAJMI I FUNDIT:

Papunësia

182 Artikuj

Koha e humbur kot – kriza e vërtetë e produktivitetit

Koha e humbur kot – kriza e vërtetë e produktivitetit

Opinione
Papunësia e kushtet e jetës – top pesë problemet me të cilat përballen qytetarët e Kosovës sipas raportit të IRI-t

Papunësia e kushtet e jetës – top pesë problemet me të cilat përballen qytetarët e Kosovës sipas raportit të IRI-t

Të Tjera
Rukiqi kundërshton shifrat e Muratit për rritjen ekonomike, publikon të dhëna tjera

Rukiqi kundërshton shifrat e Muratit për rritjen ekonomike, publikon të dhëna tjera

Financa
Papunësia rritet në janar – shifrat tregojnë edhe të dhëna të tjera rreth tregut të punës në Gjermani

Papunësia rritet në janar – shifrat tregojnë edhe të dhëna të tjera rreth tregut të punës në Gjermani

Botë
Papunësia në Holandë rritet por ende mbetet më e ulëta në BE

Papunësia në Holandë rritet por ende mbetet më e ulëta në BE

Botë
Rritet për 18 për qind numri i përfitueseve nga skema e pensioneve të moshës

Rritet për 18 për qind numri i përfitueseve nga skema e pensioneve të moshës

Të Tjera
Hoti: Trendi rënës i ekonomisë po vazhdon gjatë gjithë mandatit të kësaj qeverie

Hoti: Trendi rënës i ekonomisë po vazhdon gjatë gjithë mandatit të kësaj qeverie

Financa
Pabarazi gjinore në tregun e punës në Kosovë – sektori i tregtisë me përqindjen më të madhe të punësimit të burrave dhe grave

Pabarazi gjinore në tregun e punës në Kosovë – sektori i tregtisë me përqindjen më të madhe të punësimit të burrave dhe grave

Të Tjera
Mungesa e punëtorëve në Kosovë, Sogojeva: Shumë kompani kanë filluar të bëjnë kontrata me vende aziatike

Mungesa e punëtorëve në Kosovë, Sogojeva: Shumë kompani kanë filluar të bëjnë kontrata me vende aziatike

Mirjeta Hajzeraj
Papunësia në Kosovë – çfarë ndikoi në rënien e saj e çfarë jo?

Papunësia në Kosovë – çfarë ndikoi në rënien e saj e çfarë jo?

Të Tjera
Ngadalësohet ndjeshëm krijimi i vendeve të reja të punës në SHBA

Ngadalësohet ndjeshëm krijimi i vendeve të reja të punës në SHBA

Botë
Rënia ekonomike, inflacioni dhe imigrimi – pakënaqësitë kryesore të gjermanëve ndaj kancelarit Olaf Scholz

Rënia ekonomike, inflacioni dhe imigrimi – pakënaqësitë kryesore të gjermanëve ndaj kancelarit Olaf Scholz

Botë
Aleanca e Biznesit: Rreth 17 mijë të rinj në Kosovë presin nga 5 vite për t’u punësuar

Aleanca e Biznesit: Rreth 17 mijë të rinj në Kosovë presin nga 5 vite për t’u punësuar

Biznes
Shumëfishohen problemet në ekonominë e Kinës

Shumëfishohen problemet në ekonominë e Kinës

Botë
Gjermania zyrtarisht del nga recesioni ekonomik, tkurrja vazhdoi edhe në tremujorin e dytë të 2023-së

Gjermania zyrtarisht del nga recesioni ekonomik, tkurrja vazhdoi edhe në tremujorin e dytë të 2023-së

Botë
Një e treta e punëtorëve në Zvicër punojnë në kohë të lirë

Një e treta e punëtorëve në Zvicër punojnë në kohë të lirë

Botë
Vazhdon të dobësohet rimëkëmbja ekonomike e Kinës

Vazhdon të dobësohet rimëkëmbja ekonomike e Kinës

Botë
ASK: Papunësia në Kosovë gjatë vitit të kaluar ka arritur në 11.8 për qind, dy të tretat e popullsisë ishte në moshë pune

ASK: Papunësia në Kosovë gjatë vitit të kaluar ka arritur në 11.8 për qind, dy të tretat e popullsisë ishte në moshë pune

Të Tjera
Kurti thotë se aktualisht janë 400 mijë të punësuar aktivë falë politikave të qeverisë së tij

Kurti thotë se aktualisht janë 400 mijë të punësuar aktivë falë politikave të qeverisë së tij

Ekonomi
Problemet madhore në Kosovë sipas Pulsit Publik – papunësia, varfëria e inflacioni

Problemet madhore në Kosovë sipas Pulsit Publik – papunësia, varfëria e inflacioni

Kosovë
Dobësohet dukshëm rimëkëmbja ekonomike e Kinës, papunësia e të rinjve arrin rekord të ri

Dobësohet dukshëm rimëkëmbja ekonomike e Kinës, papunësia e të rinjve arrin rekord të ri

Botë
OECD: Inteligjenca artificiale nuk ka shkaktuar ende mbyllje masive të vendeve të punës

OECD: Inteligjenca artificiale nuk ka shkaktuar ende mbyllje masive të vendeve të punës

Botë
Sociali i pamjaftueshëm, fëmijët e familjes shtatë anëtarëshe mbesin shpesh pa ushqim

Sociali i pamjaftueshëm, fëmijët e familjes shtatë anëtarëshe mbesin shpesh pa ushqim

Financa
Opozita dhe ekspertët thonë se ka tkurrje të punësimit, e mohon mazhoranca

Opozita dhe ekspertët thonë se ka tkurrje të punësimit, e mohon mazhoranca

Të Tjera