LAJMI I FUNDIT:

Genc Nimoni

32 Artikuj

Berisha tha se u arrestua për shkak të kritikave ndaj Haxhiut, reagojnë nga MD: Për shpifjet dhe akuzat do të ketë një proces tjetër gjyqësor

Berisha tha se u arrestua për shkak të kritikave ndaj Haxhiut, reagojnë nga MD: Për shpifjet dhe akuzat do të ketë një proces tjetër gjyqësor

Kosovë
Ministria planifikon që ta rrisë numrin e anëtarëve në KPK nga 13 në 19 ose 21, reagime nga shoqëria civile

Ministria planifikon që ta rrisë numrin e anëtarëve në KPK nga 13 në 19 ose 21, reagime nga shoqëria civile

Drejtësi
U raportua se ministres Haxhiu i është refuzuar viza për në SHBA, nga MD-ja thonë se kjo nuk është e vërtetë

U raportua se ministres Haxhiu i është refuzuar viza për në SHBA, nga MD-ja thonë se kjo nuk është e vërtetë

Kosovë
Nimoni: Nga Komisioni i Venecias, lejohet që një mekanizëm i jashtëm ta bëjë kontrollin në sistemin e drejtësisë në Kosovë

Nimoni: Nga Komisioni i Venecias, lejohet që një mekanizëm i jashtëm ta bëjë kontrollin në sistemin e drejtësisë në Kosovë

Kosovë
Gjykata Komerciale drejt konstituimit, shqetësim për numrin e ulët të gjykatësve

Gjykata Komerciale drejt konstituimit, shqetësim për numrin e ulët të gjykatësve

Drejtësi
Shoqëria civile kërkon që MD-ja ta bind Komisionin e Venecias se vetëm vettingu e këndell sistemin e drejtësisë

Shoqëria civile kërkon që MD-ja ta bind Komisionin e Venecias se vetëm vettingu e këndell sistemin e drejtësisë

Drejtësi
Ministria e Drejtësisë pritet të hap konkurs të ri për noterë

Ministria e Drejtësisë pritet të hap konkurs të ri për noterë

Drejtësi
Padia për gjenocid ndaj Serbisë po vlerësohet si proces i vështirë

Padia për gjenocid ndaj Serbisë po vlerësohet si proces i vështirë

Drejtësi
Procesi i Vettingut në Kosovë, në pritje të rekomandimeve nga Komisioni i Venecias

Procesi i Vettingut në Kosovë, në pritje të rekomandimeve nga Komisioni i Venecias

Drejtësi
Nimoni: Shpenzimet për të akuzuarit nga Specialja ishin jo transparente

Nimoni: Shpenzimet për të akuzuarit nga Specialja ishin jo transparente

Kosovë
Vettingu në drejtësi përmes ndryshimeve kushtetuese, në mars opinioni i Komisonit të Venecias për këtë proces

Vettingu në drejtësi përmes ndryshimeve kushtetuese, në mars opinioni i Komisonit të Venecias për këtë proces

Drejtësi
Nimoni: Konfiskimi i pasurisë së pajustifikueshme do të bëhet vetëm me vendim të gjykatës

Nimoni: Konfiskimi i pasurisë së pajustifikueshme do të bëhet vetëm me vendim të gjykatës

Drejtësi
Detaje të reja nga marrëveshja me Danimarkën: Shefi i burgut dhe stafi menaxherial vijnë nga Danimarka, oficerët korrektues të Kosovës

Detaje të reja nga marrëveshja me Danimarkën: Shefi i burgut dhe stafi menaxherial vijnë nga Danimarka, oficerët korrektues të Kosovës

Siguri
KPK dhe KGJK bojkotojnë vettingun, në Ministrinë e Drejtësisë thonë se do të vazhdojnë me reformën

KPK dhe KGJK bojkotojnë vettingun, në Ministrinë e Drejtësisë thonë se do të vazhdojnë me reformën

Drejtësi
Konflikt mes Ministrisë së Drejtësisë dhe Këshillit Prokurorial

Konflikt mes Ministrisë së Drejtësisë dhe Këshillit Prokurorial

Drejtësi
Nimoni nga Ministria e Drejtësisë: Ligji për konfiskimin e pasurisë së pajustifikueshme nuk është hakmarrës

Nimoni nga Ministria e Drejtësisë: Ligji për konfiskimin e pasurisë së pajustifikueshme nuk është hakmarrës

Mirjeta Hajzeraj
KDI me raport për rastet e mëdha të korrupsionit: Ndërhyrje të politikës në punën e gjyqësorit, stërzgjatje të proceseve dhe politika të buta ndëshkuese

KDI me raport për rastet e mëdha të korrupsionit: Ndërhyrje të politikës në punën e gjyqësorit, stërzgjatje të proceseve dhe politika të buta ndëshkuese

Drejtësi
Kryekuvendari i ri me automatizëm në krye të presidencës, përmenden dy opsione për kohëzgjatjen e mandatit

Kryekuvendari i ri me automatizëm në krye të presidencës, përmenden dy opsione për kohëzgjatjen e mandatit

Kosovë
Vetingu në pikën zero, LVV nuk do të marrë parasysh opsionet e hartuara gjatë Qeverisë Hoti

Vetingu në pikën zero, LVV nuk do të marrë parasysh opsionet e hartuara gjatë Qeverisë Hoti

Drejtësi
Rezultatet e komuniteteve jo serbe drejt Kushtetueses

Rezultatet e komuniteteve jo serbe drejt Kushtetueses

Kosovë
Kosova shkon në zgjedhje pa ndryshuar ligjin elektoral dhe pa ligj për qeveri

Kosova shkon në zgjedhje pa ndryshuar ligjin elektoral dhe pa ligj për qeveri

Kosovë
Vetingu, proces i domosdoshëm për sistemin e drejtësisë

Vetingu, proces i domosdoshëm për sistemin e drejtësisë

Kosovë
Shuarja e task-forcës kundër korrupsionit, nga shoqëria civile po lidhet me hetimet që po bënte ajo

Shuarja e task-forcës kundër korrupsionit, nga shoqëria civile po lidhet me hetimet që po bënte ajo

Kosovë
Goditjet e fundit që mori Kosova për liberalizimin e vizave

Goditjet e fundit që mori Kosova për liberalizimin e vizave

Kosovë