Apple nuk do të lejojë që Fortnite të kthehet në pajisjet e saj derisa beteja ligjore me prodhuesin e lojërave video Epic Games të ketë përfunduar plotësisht. Kjo potencialisht mund të vonojë kthimin e lojës në iPhone për disa vjet.

Një avokat i Apple shpjegon se kompania “përdori diskrecionin e saj për të mos e kthyer faturën për programin e zhvillimit Epica në këtë kohë” në përgjigje të kërkesës së prodhuesit të lojërave video për ta bërë këtë. Kjo thuhet në një letër dërguar avokatit të Epica, e cila u shpërnda në Twitter nga CEO i Epica, Tim Sweeney.

“Për më tepër, Apple nuk do të marrë parasysh asnjë kërkesë për kthim derisa gjykimi i rrethit të bëhet përfundimtar dhe asnjë apel nuk lejohet”, thuhet në një letër nga avokati i Apple, një kopje e së cilës Epic i dha CNN.

Lëvizja përshkallëzon më tej një betejë gjyqësore një mujore midis dy kompanive mbi rregullat e App Store të Apple dhe sugjeron që loja jashtëzakonisht e popullarizuar nuk do të kthehet në pajisjet iOS derisa të përfundojë procesi i apelimit. Sweeney shkroi në Twitter se procesi mund të zgjasë deri në pesë vjet.

Një gjykatës në Kaliforni në fillim të këtij muaji vendosi që Apple nuk mund t’i ndalojë zhvilluesit e aplikacioneve të drejtojnë përdoruesit në opsionet e pagesave jashtë App Store. Sidoqoftë, gjyqtari nuk arriti ta shpallë prodhuesin e iPhone një monopol dhe arriti në përfundimin se ishte brenda të drejtave të tij të hiqte Fortnite nga pajisjet e tij. Epic apeloi këtë vendim.

Apple e përjashtoi Fortnite nga App Store për herë të parë në gusht të vitit të kaluar për shkeljen e rregullave të pagesës përmes aplikacionit iPhone, duke u dhënë përdoruesve një mënyrë alternative pagese. Largimi çoi në padi nga Epic Games. /Telegrafi/