LAJMI I FUNDIT:

Mustafa: Pa fuqi punëtore të kualifikuar nuk mund të presim rritje të biznesit

Mustafa: Pa fuqi punëtore të kualifikuar nuk mund të presim rritje të biznesit

Kryetari i Klubit të Prodhuesve të Kosovës, Berat Mustafa në Samitin e Arsimit dhe Aftësimit Profesional në Kosovë “VET Summit 2021” tha se pa fuqi punëtore të kualifikuar nuk mund të pritet rritje të biznesit.

Reklama

Sipas Mustafës, prodhuesit vendor sfidohen me gjetjen e një personi të kualifikuar dhe të trajnuar mirë.

“Pa fuqi punëtore të kualifikuar nuk mund të presim rritje të biznesit, rritje të eksportit e rrjedhimisht rritje që qëndrueshme ekonomike në vend. Problemi i papunësisë mund të zgjidhet nëse zhvillojmë sistemin tonë të arsimit, duke zhvilluar programe që janë në përputhje me kërkesën e tregut. Sot prodhuesit vendor sfidohen me gjetjen e një personi të kualifikuar dhe të trajnuar mirë. Samiti ka për qëllim rritjen e bashkëpunimit të sektorit privat e publik, të institucioneve relevante dhe të donatorëve”, tha Mustafa, përcjell Telegrafi.

Kurti: Me arsim dhe aftësim profesional ulet varfëria dhe zbutet pabarazia
Lexo po ashtu Kurti: Me arsim dhe aftësim profesional ulet varfëria dhe zbutet pabarazia

Për herë të parë në Kosovë, Klubi i Prodhuesve së bashku me Fondacionin BESA janë duke organizuar Samitin e Arsimit dhe Aftësimit Profesional (AAP) me qëllim të diskutimit mbi rolin kyç të arsimit dhe aftësimit profesional në rritjen dhe zhvillimin e qëndrueshëm ekonomik të Kosovës.

“VET Summit 2021” është duke u mbajtur në ITP Park në Prizren.

Pjesë e samitit do të jenë forumet e diskutimit, prezantimi i shkollave të aftësimit profesional në vend dhe punëtoritë e ndryshme.

Të pranishëm do të jenë 150 kompani vendore dhe rajonale, institucionet qeveritare, ambasadorë, shoqatat e biznesit, donatorët ndërkombëtarë si dhe ekspertë me renome ndërkombëtare – për të diskutuar dhe shkëmbyer përvojat e tyre dhe për të parë praktikat më të mira për krijimin e një sistemi sa më të avancuar për AAP, i cili do të ndikon në zhvillim të qëndrueshëm ekonomik të vendit. /Telegrafi/