Deputeti Shpejtim Bulliqi ka thënë se në krejt këtë kohë kur është diskutuar për Demarkacionin, dikush duhet të ketë të drejtë.

“Dikush nga oponentët që janë marrë me këtë problematikë, ka të drejtë, dikush i ka këto fakte”, ka thënë ai.

“Mustafa duhet ta dijë se në politikë duhet të mbështetësh në fakte shkencore”, ka thënë Bulliqi, deputet i LDK-së, i ftuar në emisionin ‘Rrokum Roll’ në televizionin Rrokum.

Bulliqi ka thënë në vazhdim se “në vitin 1945 në Jugosllavinë e atëhershme është bërë një ndarje e kufijve mes njësive republikane të asaj kohe dhe është udhëhequr nga një njohës i mirë, Milovan Gjilas”.

Ai vazhdon duke thënë se krejt aktet tjera më vonë janë mbështetur në këtë Delimitacion të vitit 1945.

“Këtë e tregon edhe vet Kushtetua e Malit të Zi, e cila e definon qartë se cili është territori i Malit te Zi”, ka sqaruar Bulliqi.

Derisa ai ka thënë se Kushtetua e Republikës së Kosovës nuk e definon kufirin e saktë.

“Kufiri i Kosovës me kufirin e Malit të Zi ka qenë kufi republikan në mes të Serbisë dhe Malit të Zi”, thotë ai.