LAJMI I FUNDIT:

Mit’hat Frashëri

59 Artikuj

Çfarë ndodhte në ditët e fundit të sundimit osman në Shqipëri?

Çfarë ndodhte në ditët e fundit të sundimit osman në Shqipëri?

Histori
Viti 1942: Mustafa Kruja në Kosovë, vrasja e Vojo Kushit dhe Balto Stambollës

Viti 1942: Mustafa Kruja në Kosovë, vrasja e Vojo Kushit dhe Balto Stambollës

Agron Shala
Aqif Pashë Elbasani, letër Mid’hat Frashërit (1915): Fati po na përplas prej guri në furrë

Aqif Pashë Elbasani, letër Mid’hat Frashërit (1915): Fati po na përplas prej guri në furrë

Fakte
Mit’hat Frashëri për jetën, karakterin dhe veprimet e errëta të Esatit – djalit më të fortë të Toptanëve

Mit’hat Frashëri për jetën, karakterin dhe veprimet e errëta të Esatit – djalit më të fortë të Toptanëve

Histori
Në rrezik!

Në rrezik!

Cult+
Nismat e socrealizmit asgjësues në Shqipëri: Shkrimtarët e pushkës kundër shkrimtarëve të mendjes

Nismat e socrealizmit asgjësues në Shqipëri: Shkrimtarët e pushkës kundër shkrimtarëve të mendjes

Histori
Shqipëria më 1944: Gjendje tragjike ku ndërthureshin e kaluara dhe e ardhmja

Shqipëria më 1944: Gjendje tragjike ku ndërthureshin e kaluara dhe e ardhmja

Fakte
“Letërsia shqipe” (1955): Teksti studimor i albanologut Stuart Edward Mann

“Letërsia shqipe” (1955): Teksti studimor i albanologut Stuart Edward Mann

Analiza
Lumo Skëndo për Sulin dhe suliotët

Lumo Skëndo për Sulin dhe suliotët

Histori
Letërkëmbimet e Mid’hat Frashërit

Letërkëmbimet e Mid’hat Frashërit

Fakte
ASAJ

ASAJ

Fjala+
Gjuha shqipe s’i do ndotësit e saj!

Gjuha shqipe s’i do ndotësit e saj!

Cult+
Papërgjegjshmëria historike

Papërgjegjshmëria historike

Cult+
Shkenca nuk shkruhet politikisht!

Shkenca nuk shkruhet politikisht!

Cult+
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1920, 1930, 1940… 2020!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1920, 1930, 1940… 2020!?

Agron Shala
Viti 1920: Shqipëria indipendente

Viti 1920: Shqipëria indipendente

Agron Shala
Mid’hat Frashëri, një univers i panjohur

Mid’hat Frashëri, një univers i panjohur

Cult+
Mid’hat Abdyl Frashëri, një nga personalitetet më të shquar të Evropës

Mid’hat Abdyl Frashëri, një nga personalitetet më të shquar të Evropës

Cult+
Vlora para Vlorës: Ngjarjet që përgatitën epopenë e vitit 1920

Vlora para Vlorës: Ngjarjet që përgatitën epopenë e vitit 1920

Histori
Musketari anglez – armiku i përbetuar i komunizmit në Shqipëri

Musketari anglez – armiku i përbetuar i komunizmit në Shqipëri

Daut Dauti
“Dekalogu” i Ballit Kombëtar

“Dekalogu” i Ballit Kombëtar

Fakte
Shqip kuvendojmë, apo çorbë trazojmë?

Shqip kuvendojmë, apo çorbë trazojmë?

Fjala+
Proza e Lumo Skëndos, prelud i prozës moderne shqipe

Proza e Lumo Skëndos, prelud i prozës moderne shqipe

Analiza
Higjiena dhe të puthurat, sipas revistës “Dituria” të Mit’hat Frashërit

Higjiena dhe të puthurat, sipas revistës “Dituria” të Mit’hat Frashërit

Cult+