0Shares

Tashmë nuk duhen dhjetëra punëtorë, shumë mjete pune dhe javë apo muaj për shtrimin e trotuareve. Në Holandë është gjetur zgjidhja me shpikjen e një makine, e cila është mjaft praktike.

Një holandez është shpikësi i makinës që quhet “Tiger-Stone”, e cila duket sikur në rrugë shtron një tapet. Makineria punon me tulla dhe i vendos ato gati në mënyrë përsosur, shkruan gazeta Start.

Gjithçka duhet të bëjnë punëtorët në makineri është që të vendosin tullat në formën e duhur ose modelit që kërkohet. Makineria shtron deri në 400 metra katrorë në ditë.

Një makinë e tillë, përveç kursimit të kohës, ka kosto më të ulët sesa një kompani punëtorësh. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)