Mijëra persona kanë protestuar kundër planeve të kompanisë së prodhimit të makinave, Renault për të pushuar nga puna 4,600 persona në Francë.

Protestuesit janë mbledhur në Maubeuge, në veri të shtetit të shtunën, një ditë pasi kompania ka njoftuar për masa të ashpra të zvogëlimit të shpenzimeve.

Renault ka thënë se gjashtë nga fabrikat e kompanisë janë duke shqyrtuar mundësitë e mbylljes, dhe njësia në Maubeuge është njëra prej tyre.

Kjo kompani ka njoftuar të premten se do të zvogëlojë numrin e të punësuarve për 15 mijë në gjithë botën, me qëllim të ruajtjes së 2 miliardë eurove, pasi rëniet kanë rënë dukshëm si pasojë e pandemisë me koronavirus.

Më herët gjatë kësaj jave, kompania japoneze e makinave, Nissan, ka njoftuar për mbyllje të mijëra vendeve të punës dhe mbyllje të fabrikës në Spanjë, ndonëse njësia e saj në Britani të Madhe do të mbetet e hapur.

Franca pritet t'i ndajë 8 miliardë euro për ta shpëtuar industrinë e makinave të dëmtuar nga pandemia e COVID-19 Franca pritet t'i ndajë 8 miliardë euro për ta shpëtuar industrinë e makinave të dëmtuar nga pandemia e COVID-19

Qeveria franceze pritet të rrisë mbështetjen e saj për industrinë vendase të makinave, si në një përpjekje për të zbutur efektin financiar të shkaktuar nga pandemia e COVID-19.

Me këtë, Franca prite t’i ndajë 8 miliardë euro për ta shpëtuar këtë industri.

Aktualisht, industria e automjeteve në Francë punëson rreth gjysmë milioni njerëz dhe është një pjesë e madhe e sektorit të saj të prodhimit. /Telegrafi/