Kanceri është një sëmundje shumë e zakonshme që prek një në çdo dy njerëz gjatë gjithë jetës së tyre.

Sidoqoftë, mund të jetë e vështirë të dihet nëse jeni në rrezik të gjendjes.

Përjetimi i ndonjërit prej këtyre tre ndryshimeve mund të jetë shenjë kryesore për të mos u injoruar.

Humbje peshe

Sipas Shoqatës Amerikane të Kancerit, humbja e pashpjegueshme e peshës shpesh është simptoma e parë e dukshme e kancerit të ezofagut, pankreasit, stomakut dhe mushkërive. Kanceret e tjerë, të tilla si kanceri i vezoreve, ka më shumë të ngjarë të shkaktojnë humbje peshe kur një tumor rritet mjaft i madh për të shtypur në stomak.

Faqja shëndetësore shtoi: “Në fakt, 40 për qind e njerëzve thonë se kishin humbje peshe të pashpjegueshme kur u diagnostikuan për herë të parë me kancer. Humbja e peshës e lidhur me kancerin mund të jetë e ndryshme nga llojet e tjera të humbjes së peshës”.

Ndryshimet në pamjen e një nishani

Shenja e parë e melanomës është shpesh një nishan i ri ose një ndryshim në pamjen e një nishani ekzistues. Nishanet normale janë përgjithësisht të rrumbullakëta ose ovale, me një buzë të lëmuar dhe zakonisht jo më të madhe se 6 milimetra në diametër, tha NHS.

Organi kombëtar i shëndetit shtoi: “Por madhësia nuk është një shenjë e sigurt e melanomës. Një nishan i shëndetshëm mund të jetë më i madh se 6 milimetër në diametër, dhe një nishan kanceroz mund të jetë më i vogël se ky”.

Ndryshimet në zakonet e tualetit

Zakonet e zorrëve mund të ndryshojnë nga personi në person. Kjo përfshin sa shpesh keni një lëvizje të zorrëve, kontrollin kur keni një lëvizje të zorrëve dhe qëndrueshmërinë dhe ngjyrën e lëvizjes së zorrëve.

Ndërsa disa ndryshime të lëvizjes së zorrëve mund të përfaqësojnë infeksione të përkohshme, të tjerët mund të tregojnë më shumë arsye për shqetësim dhe mund të jenë shenja e parë e kancerit. Urinimi i shpeshtë, gjaku në urinë, jashtëqitja e dobët, e ndërprerë ose dëshira për të urinuar gjatë natës janë shenja të hershme të kancerit të prostatës. /Telegrafi/