0Shares

Bashkësia Islame e Kosovës dhe grupe të ndryshme fetare ka kohë që po kërkojnë futjen e edukatës fetare nëpër shkolla.

Mirëpo, kjo kërkesë shihet si e rrezikshme për shoqërinë kosovare, transmeton KTV.

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut është kundër kësaj iniciative. Sipas kryetarit të KMDLNJ-së, Behxhet Shala, shoqërisë kosovare nuk do t’i bënte mirë futja e lëndëve fetare nëpër shkolla.

Shala vlerëson se edhe po të ndërmerrej një hap i tillë, Kosova nuk ka kuadro të fushës.

Me këtë çështje është duke u marrë edhe Komisioni Këshillëdhënës për Liritë Fetare, i formuar nga kryeministri Hashim Thaçi.

Anëtari i këtij komisioni, Petrit Selimi, konsideron se në shkollat kosovare ligjërimi për fetë bëhet në mënyrë të gabuar.

Ndërkohë, Ministria e Arsimit nuk ka bërë ndonjë hulumtim se a ka kuadro të mjaftueshme për të ligjëruar këto lëndë. /Koha/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)