LAJMI I FUNDIT:

ATOMI zgjatë afatin e aplikimit për inteligjentët

ATOMI zgjatë afatin e aplikimit për inteligjentët

Instituti ATOMI ka pasur konkurs për aplikimin-nominimin e nxënësve me inteligjencë të jashtëzakonshme (atomistë) në Kosovë deri më 30 prill 2017.

“Instituti ATOMI ka pranuar shumë kërkesa nga drejtorë shkollash, mësimdhënës, prindër dhe nxënës për zgjatjen e afatit të aplikimit-nominimit në kuadër të Projektit ATOMI, meqë nuk janë informuar me kohë. Pas konfirmimit të këtij fakti nga disa Drejtori Komunale të Arsimit, Instituti ATOMI ka vendosur që afati i aplikimit-nominimit në kuadër të Projektit ATOMI të zgjatet deri më 15 maj 2017.


Siç dihet tashmë, mundësi aplikimi-nominimi kanë të gjithë nxënësit prej klasës VIII deri XII nga të gjitha shkollat e Kosovës. Nxënësit mund të nominohen nga prindërit apo familja, nga mësimdhënësit, nga shoqëria, apo të vetë-nominohen.

Pas procesit të aplikimit-nominimit, aplikuesit do t’i nënshtrohen një procesi disafazësh të seleksionimit, i cili do të realizohet përmes përdorimit të testeve të standardizuara të inteligjencës, nga i cili do të përzgjidhen nxënësit më të mirë (që e plotësojnë kriterin e përcaktuar nga Instituti ATOMI për të qenë atomist), të cilëve synohet që t’ju ofrohen shërbime dhe aktivitete të ndryshme përkrahëse”, thuhet në njoftim.

Afati i konkursit për nominim-aplikim zgjatet deri më 15 maj 2017. Të interesuarit për të aplikuar vet apo për të nominuar dikë, të gjitha informatat dhe detajet e nevojshme të konkursit mund t’i gjejnë në faqen e internetit të Institutit ATOMI në lidhjen në vijim: https://atomi-ks.org/apliko-te-atomi

Në trend Lajme

Më shumë
“Dëme të konsiderueshme materiale” - policia deklarohet rreth djegies së fabrikës në Podujevë

“Dëme të konsiderueshme materiale” - policia deklarohet rreth djegies së fabrikës në Podujevë

Kronika e Zezë
Flet pronari i fabrikës që u dogj në Podujevë: Shkaktar është rryma, vlera e dëmit rreth 3 milionë euro

Flet pronari i fabrikës që u dogj në Podujevë: Shkaktar është rryma, vlera e dëmit rreth 3 milionë euro

Kronika e Zezë
​“Jeta ime ka përfunduar aty, e bënë në prani të djalit” - rrëfimi rrëqethës i të mbijetuarës së dhunës seksuale gjatë luftës

​“Jeta ime ka përfunduar aty, e bënë në prani të djalit” - rrëfimi rrëqethës i të mbijetuarës së dhunës seksuale gjatë luftës

Drejtësi
Hoti kritika për Kurtin e Osmanin: Mirë që dënuan sulmet ndaj Izraelit, por është mungesë respekti që ende s'kemi ambasador atje

Hoti kritika për Kurtin e Osmanin: Mirë që dënuan sulmet ndaj Izraelit, por është mungesë respekti që ende s'kemi ambasador atje

Lajme
Policia njofton se do të ketë bllokime të përkohshme të rrugëve në Prishtinë për disa ditë

Policia njofton se do të ketë bllokime të përkohshme të rrugëve në Prishtinë për disa ditë

Lajme
Sulmi i Iranit ndaj Izraelit, MPJD fton kosovarët që gjenden atje që t'i zbatojnë udhëzimet e sigurisë

Sulmi i Iranit ndaj Izraelit, MPJD fton kosovarët që gjenden atje që t'i zbatojnë udhëzimet e sigurisë

Lajme
Kalo në kategori