0Shares

Nga gjaku i kordonit të kërthizës është e mundur që të zbulohet nëse një foshnje do të vuajë nga alergjitë.

Rezultati i një studimi të kryer nga Chalmers University dhe botuar në revistën ‘PLoS ONE’, siç përcjell Idea, tregon se rreziku është më i lartë nëse nuk janë përqendrimet e larta të omega-3 dhe omega-6.

Hulumtuesit hulumtuan gati 800 fëmijë të lindur në vitet 1996-1997 dhe mblodhën të dhënat për diagnozën e mundshme të alergjisë në moshën 13 vjeçare.

Në veçanti, ata studiuan 44 rastet e alergjive respiratore, 37 me alergji të lëkurës kronike, 48 fëmijë (grupi i kontrollit) që nuk vuajnë nga alergjitë. Është vërejtur se fëmijët të cilët vuanin nga ndonjë alergji në lindje kishin përqendrime të larta të Omega-3 dhe omega-6 në në gjakun e kordonit.

Rreziku i zhvillimit të një alergji në 13 vjet, nëse ju keni një përqendrim të lartë të acideve yndyrore në gjakun e kordonit është aq i lartë sa që dihet të ketë një nënë alergjike.

‘Është e mundur që këto yndyra disi denoncojnë apo shkaktojnë zhvillimin jo korrekt të sistemit imunitar të foshnjës e cila më pas promovon alergji’, – thanë ekspertët. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)