0Shares

Aleanca KuqeZi bëri të ditur përmes një njoftimi se ka themeluar në ilegalitet degën e saj në Greqi, të quajtur “Aleanca KuqeZi Çamëria”.

“Qindra të rinj shqiptarë, patriotë dhe atdhedashës arritën që pas disa javësh përpjekje të ngrenë strukturat e Aleancës KuqeZi në trevat e Çamërisë. “Aleanca KuqeZi Çamëria” është themeluar për të mbrojtur të drejtat, interesat dhe dinjitetin e më shumë se 1 milion bashkëkombësve shqiptarë që jetojnë, punojnë dhe shkollohen në shtetin fqinj të Greqisë.

“Aleanca KuqeZi Çamëria” pas ngritjes së strukturave të para në Igumenicë, pritet t’i shtrijë ato në të gjithë Greqinë, kryesisht në zonën e Çamërisë, ku edhe do të përqendrohet forca dhe aktiviteti i partisë,” thuhet në një njoftim të AK, shkruan “Tema”.

Madje AK deklaron se do marrë pjesë në zgjedhjet që do bëhen në Greqi.

“Për herë të parë, një parti politike shqiptare krijon në Greqi degën e saj duke treguar vëmendje dhe kujdes parësor për emigrantët, jo vetëm me fjale por edhe me vepra konkrete. Shumë është folur në emër të emigrantëve këto 23 vjet demokraci nga politikanët shqiptarë, por asgjë nuk është bërë për ta, madje as e drejta elementare për të votuar në shtetin e tyre amë. “Aleanca KuqeZi Çamëria” përveç programit dhe platformës kombëtariste, ka si qëllim edhe marrjen pjesë në garat elektorale në shtetin fqinj të Greqisë, madje që në zgjedhjet lokale ku pritet që mbi 500 mijë shqiptarë me të drejtë vote do t’i japin mbështetje partisë së parë shqiptare në Greqi”, thuhet në njoftim. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)