LAJMI I FUNDIT:

Tetova do të bëhet me sistem të ri të ujësjellësit

Tetova do të bëhet me sistem të ri të ujësjellësit

Dyqind litra shtesë ujë në sekondë do të sigurohen me sistemin e ri të ujësjellësit në Tetovë që duhet të përfundohet deri në fund të vitit. Ministri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor, Nurhan Izairi sot do ta vizitojë lokalitetin ku do të kryhen aktivitetet ndërtimore nga faza e dytë për ndërtimin e sistemit të ri të ujësjellësit në Tetovë.

Deri tani janë realizuar 80 % nga punët e kryera të projektit. Sistemi përfshin 8,5 km përçues nga vendi i mbledhjes ­ “Leshnicë” deri te vendi i mbledhjes ­ “Lumi i Ftohtë”.

Vlera e përgjithshme e marrëveshjes është 115 milionë denarë të siguruara nga Qeveria e RM­-së prej të cilave deri më tani Ministria e Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor ka paguar 67 milionë, që është rreth 60 % nga vlera e përgjithshme e projektit, njofton Portalb.

“Afati për realizim të projektit është 14 muaj dhe pritet përfundimi i saj në dhjetor të vitit 2015. Me realizimin e këtij projekti do të sigurohen 200 litra shtesë në sekondë me ç’ka do të zgjidhet ky problem i madh me të cilin ballafaqohet popullsia në Tetovë”, njoftoi Ministria e Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor. /Telegrafi/


Në trend Lajme

Më shumë
Kadrijaj thotë se një ambasadë e Kosovës i ka rekomanduar një kosovari nxjerrjen dhe pranimin e dokumenteve të Serbisë

Kadrijaj thotë se një ambasadë e Kosovës i ka rekomanduar një kosovari nxjerrjen dhe pranimin e dokumenteve të Serbisë

Lajme
Babai i Marigona Osmanit reagon pas vendimit për rigjykim: Janë duke na shtyrë që ne ta marrim vetë ligjin në dorë

Babai i Marigona Osmanit reagon pas vendimit për rigjykim: Janë duke na shtyrë që ne ta marrim vetë ligjin në dorë

Lajme
Incidenti me zjarr, rikthehen 57 të moshuarit në Shtëpinë e të Moshuarve në Prishtinë

Incidenti me zjarr, rikthehen 57 të moshuarit në Shtëpinë e të Moshuarve në Prishtinë

Mirjeta Hajzeraj
Konsultimet dypalëshe për mbrojtjen Kosovë-SHBA, Departmenti Amerikan i Mbrojtjes njofton për vizitën në Prishtinë

Konsultimet dypalëshe për mbrojtjen Kosovë-SHBA, Departmenti Amerikan i Mbrojtjes njofton për vizitën në Prishtinë

Siguri
Përse pranoi Hygerta ta merrte përsipër fajin? Zbardhet dosja e vrasjes në Durrës

Përse pranoi Hygerta ta merrte përsipër fajin? Zbardhet dosja e vrasjes në Durrës

Lajme
Tërmet në Shqipëri

Tërmet në Shqipëri

Lajme
Kalo në kategori