LAJMI I FUNDIT:

Pink Floyd

53 Artikuj

Syd Barrett – përtej mitit të gjeniut të çmendur

Syd Barrett – përtej mitit të gjeniut të çmendur

Muzika
Pesëdhjetë vjet në anën e errët të jetës së përditshme

Pesëdhjetë vjet në anën e errët të jetës së përditshme

Agron Shala
PARATË

PARATË

Poezi
FRYMÓ

FRYMÓ

Poezi
DO TË TAKOHEMI NË ANËN E ERRËT TË HËNËS

DO TË TAKOHEMI NË ANËN E ERRËT TË HËNËS

Poezi
Është çmenduri, sulm i padrejtë: Bashkimi i legjendarëve, për Ukrainën

Është çmenduri, sulm i padrejtë: Bashkimi i legjendarëve, për Ukrainën

Muzika
Anëtarët e Pink Floyd bëhen bashkë pas një kohe të gjatë me një këngë për Ukrainën

Anëtarët e Pink Floyd bëhen bashkë pas një kohe të gjatë me një këngë për Ukrainën

Muzikë
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Agron Shala
Momenti i realizimit të një prej kopertinave më unike në historinë e rockut

Momenti i realizimit të një prej kopertinave më unike në historinë e rockut

Muzika
Viti 1971: Thyerja e tabuve në Kosovë

Viti 1971: Thyerja e tabuve në Kosovë

Birra Peja
Roger Waters i “Pink Floyd” martohet për herë të pestë në moshën 78-vjeçare

Roger Waters i “Pink Floyd” martohet për herë të pestë në moshën 78-vjeçare

Yjet
Të fotografosh gjeniun e çmendur

Të fotografosh gjeniun e çmendur

Fotografia
Lee Mavers dhe misteri i gjeniut të “humbur” të rokënrolit

Lee Mavers dhe misteri i gjeniut të “humbur” të rokënrolit

Muzika
Tue luejt mendsh… me Emilinë!

Tue luejt mendsh… me Emilinë!

Agron Shala
Dhembja është gjëja më e vërtetë!

Dhembja është gjëja më e vërtetë!

Agron Shala
HEJ JU

HEJ JU

Poezi
CAKTOJINI KOORDINATAT PËR NË ZEMRËN E DIELLIT

CAKTOJINI KOORDINATAT PËR NË ZEMRËN E DIELLIT

Poezi
Rapsodi i harruar, që rrinte pezull në dëshpërimin e heshtur: Rokeri i parë i Anglisë!

Rapsodi i harruar, që rrinte pezull në dëshpërimin e heshtur: Rokeri i parë i Anglisë!

Muzika
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1920, 1930, 1940… 2020!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1920, 1930, 1940… 2020!?

Agron Shala
Viti 1990: Rrahmoni, “shqiptarët e ndershëm”, helmimet, vrasjet, demonstratat, Republika, Kushtetuta, pajtimi… rezistenca!

Viti 1990: Rrahmoni, “shqiptarët e ndershëm”, helmimet, vrasjet, demonstratat, Republika, Kushtetuta, pajtimi… rezistenca!

Agron Shala
Viti 1970: Universiteti, topat, vëllezërit kinezë dhe miqtë kosovarë

Viti 1970: Universiteti, topat, vëllezërit kinezë dhe miqtë kosovarë

Agron Shala
“Muri”, tullë pas tulle

“Muri”, tullë pas tulle

Filmi
Tre megalomaniakë në një dhomë: “The Wall” – përvoja më e hidhur e Alan Parkerit

Tre megalomaniakë në një dhomë: “The Wall” – përvoja më e hidhur e Alan Parkerit

Filmi
Waters: Gilmour mendon se veç ai është Pink Floyd

Waters: Gilmour mendon se veç ai është Pink Floyd

Cult+