LAJMI I FUNDIT:

Muzika

290 Artikuj

Afera e çuditshme e Gjermanisë së pasluftës me krautrok

Afera e çuditshme e Gjermanisë së pasluftës me krautrok

Muzika
Edhe këtë e bën Ramzan Kadyrovi, Çeçenia do të ndalojë muzikën që është shumë e shpejtë ose shumë e ngadaltë

Edhe këtë e bën Ramzan Kadyrovi, Çeçenia do të ndalojë muzikën që është shumë e shpejtë ose shumë e ngadaltë

Kuriozitete
Ishte muzikant, donte të bëhej jurist dhe papritmas ra në dashuri me teatrin

Ishte muzikant, donte të bëhej jurist dhe papritmas ra në dashuri me teatrin

Filmi
Laurie Anderson, inteligjenca artificiale dhe “bisedat” me burrin e vdekur

Laurie Anderson, inteligjenca artificiale dhe “bisedat” me burrin e vdekur

Muzika
Një shekull pas “Rapsodisë në të kaltrën”, vazhdon debati i tërbuar për “vjedhje” të kulturës

Një shekull pas “Rapsodisë në të kaltrën”, vazhdon debati i tërbuar për “vjedhje” të kulturës

Muzika
Pse Bob Marley është ikonë e të drejtave të njeriut?

Pse Bob Marley është ikonë e të drejtave të njeriut?

Muzika
Frymëzimi i Yoko Onos nga traumat e fëmijërisë gjatë Luftës së Dytë Botërore

Frymëzimi i Yoko Onos nga traumat e fëmijërisë gjatë Luftës së Dytë Botërore

PamArt
Pavarësisht dallimeve kulturore, njerëzit e ‘ndjejnë’ muzikën në mënyrë të ngjashme

Pavarësisht dallimeve kulturore, njerëzit e ‘ndjejnë’ muzikën në mënyrë të ngjashme

Lifestyle
MUZIKË E RE, POEZI E RE

MUZIKË E RE, POEZI E RE

Fjala+
Krautroku: Grupet e viteve 1970 që ndihmuan Gjermaninë e pasluftës për të kapërcyer historinë e saj të errët

Krautroku: Grupet e viteve 1970 që ndihmuan Gjermaninë e pasluftës për të kapërcyer historinë e saj të errët

Muzika
Efektet pozitive të artit

Efektet pozitive të artit

Fakte
“Mbretëresha e teksteve të këngëve”

“Mbretëresha e teksteve të këngëve”

Cult+
Arsyeja se pse nuk duhet të ndryshohen tekstet e grupit The Prodigy

Arsyeja se pse nuk duhet të ndryshohen tekstet e grupit The Prodigy

Muzika
Syd Barrett – përtej mitit të gjeniut të çmendur

Syd Barrett – përtej mitit të gjeniut të çmendur

Muzika
Trumbetari Zorzi që interpretoi para Skënderbeut!

Trumbetari Zorzi që interpretoi para Skënderbeut!

Muzika
Bukuria më e madhe ndonjëherë lind nga vuajtjet dhe fatkeqësitë

Bukuria më e madhe ndonjëherë lind nga vuajtjet dhe fatkeqësitë

Fakte
Mrekullia akustike e shekullit XVII

Mrekullia akustike e shekullit XVII

Muzika
Muzika, kultura dhe liria

Muzika, kultura dhe liria

Cult+
Kur muzika bashkon izraelitët dhe palestinezët

Kur muzika bashkon izraelitët dhe palestinezët

Cult+
Muzika mund të jetë alternativë ndaj medikamenteve në reduktimin e ankthit

Muzika mund të jetë alternativë ndaj medikamenteve në reduktimin e ankthit

Lifestyle
Jeta e vështirë e muzikantëve profesionistë të Mbretërisë së Bashkuar

Jeta e vështirë e muzikantëve profesionistë të Mbretërisë së Bashkuar

Muzika
Instrumenti bizar që u popullarizua nga Stevie Wonder

Instrumenti bizar që u popullarizua nga Stevie Wonder

Muzika
Kur Mehdi Bajri ishte 18 vjeç: Vitet e dashurisë

Kur Mehdi Bajri ishte 18 vjeç: Vitet e dashurisë

Fjala+
Instagram shton veçorinë e muzikës në ‘reels’ e fotografive

Instagram shton veçorinë e muzikës në ‘reels’ e fotografive

Aplikacione