LAJMI I FUNDIT:

Kisha Ortodokse

53 Artikuj

Zjarr në afërsi të derës së një kishe në Prizren, persona të panjohur tentuan ta djegin

Zjarr në afërsi të derës së një kishe në Prizren, persona të panjohur tentuan ta djegin

Kronika e Zezë
Policia ndaloi tre persona të mbajnë liturgji në objektin në Kampusin Universitar, nuk e kishin paralajmëruar

Policia ndaloi tre persona të mbajnë liturgji në objektin në Kampusin Universitar, nuk e kishin paralajmëruar

Elfije Boletini
Historia e çuditshme e Shën Nikodhimit të Vithkuqit

Historia e çuditshme e Shën Nikodhimit të Vithkuqit

Cult+
“Papa, ti je heretik”, prifti ortodoks në Athinë i bërtet kreut të kishës katolike

“Papa, ti je heretik”, prifti ortodoks në Athinë i bërtet kreut të kishës katolike

Greqia
Sot seanca gjyqësore për kishën në Kampusin e UP-së

Sot seanca gjyqësore për kishën në Kampusin e UP-së

Kosovë
Liturgjia e serbëve në kishën brenda kampusit universitar, reagojnë nga Zyra e kryeministrit

Liturgjia e serbëve në kishën brenda kampusit universitar, reagojnë nga Zyra e kryeministrit

Kosovë
Bebja gjashtë-javëshe vdes gjatë pagëzimit kur prifti i fut kokën tre herë në ujë në Rumani

Bebja gjashtë-javëshe vdes gjatë pagëzimit kur prifti i fut kokën tre herë në ujë në Rumani

Ballkan
Oliver Jens Shcmitt, për shqiptarët dhe besimin e tyre

Oliver Jens Shcmitt, për shqiptarët dhe besimin e tyre

Fakte
Fajësonte komunitetin LGBT dhe martesat e të njëjtës gjini për përhapjen e COVID-19, kreu i kishës ortodokse në Ukrainë infektohet me coronavirus

Fajësonte komunitetin LGBT dhe martesat e të njëjtës gjini për përhapjen e COVID-19, kreu i kishës ortodokse në Ukrainë infektohet me coronavirus

Nga Bota
Edhe një kishë bizantine, nga muze kthehet në xhami

Edhe një kishë bizantine, nga muze kthehet në xhami

Cult+
“Në shtëpinë tonë kemi katolicizëm, islam dhe ortodoksi”

“Në shtëpinë tonë kemi katolicizëm, islam dhe ortodoksi”

Cult+
Kisha e “Shën Iliut”, e rindërtuar nga Ali Pashë Tepelena

Kisha e “Shën Iliut”, e rindërtuar nga Ali Pashë Tepelena

Cult+
Shqiptarët dhe fuqitë e mëdha në vitet 1817-1818

Shqiptarët dhe fuqitë e mëdha në vitet 1817-1818

Cult+
Restaurohet kisha më e madhe bizantine në Shqipëri

Restaurohet kisha më e madhe bizantine në Shqipëri

Cult+
Restaurohet ikona “Deisis” e vitit 1761

Restaurohet ikona “Deisis” e vitit 1761

Cult+
Papa Françesku arrin në Bullgari – pritje e ftohtë e Kishës Ortodokse

Papa Françesku arrin në Bullgari – pritje e ftohtë e Kishës Ortodokse

Ballkan
Edhe në Jerusalem serbët shfryjnë epshet nacionaliste për Kosovën (Video)

Edhe në Jerusalem serbët shfryjnë epshet nacionaliste për Kosovën (Video)

Kosovë
Besimi i shqiptarëve

Besimi i shqiptarëve

Fakte
Restaurohet Kisha e shekullit XIII në Roskovec

Restaurohet Kisha e shekullit XIII në Roskovec

Cult+
Shqiptarët në Stamboll, orvatja për ngritjen e një kishe dhe vallja Sirtaki

Shqiptarët në Stamboll, orvatja për ngritjen e një kishe dhe vallja Sirtaki

Fakte
Mbrojtja e monumenteve bizantine

Mbrojtja e monumenteve bizantine

Cult+
Një 77-vjeçar mban gjallë legjendën e Kishës së Sinjës

Një 77-vjeçar mban gjallë legjendën e Kishës së Sinjës

Fakte
Rama publikon pamje nga Kisha e Shën Apostujve

Rama publikon pamje nga Kisha e Shën Apostujve

Cult+
Putin: Ndarjet brenda kishës ortodokse me pasoja serioze

Putin: Ndarjet brenda kishës ortodokse me pasoja serioze

Nga Bota