LAJMI I FUNDIT:

Grupi për Studime Juridike dhe Politike

40 Artikuj

GLPS padit Ministrinë e Financave për refuzimin e kompensimit për personin paraplegjik dhe tetraplegjik

GLPS padit Ministrinë e Financave për refuzimin e kompensimit për personin paraplegjik dhe tetraplegjik

Kosovë
Vendnumërimi i Kosovës në rrugën drejt BE-së

Vendnumërimi i Kosovës në rrugën drejt BE-së

Kosovë
Rreze Hoxha nga GLPS: Procesi i zgjedhjes së Kryeprokurorit të kthehet në pikën zero, Paneli ka vlerësuar se poentimi i kandidatëve nuk ka qenë i arsyetuar mirë

Rreze Hoxha nga GLPS: Procesi i zgjedhjes së Kryeprokurorit të kthehet në pikën zero, Paneli ka vlerësuar se poentimi i kandidatëve nuk ka qenë i arsyetuar mirë

Drejtësi
Haxhiu: Agjencia për verifikimin e pasurisë të bëhet përmes ligjit

Haxhiu: Agjencia për verifikimin e pasurisë të bëhet përmes ligjit

Drejtësi
GLPS: Dështimi i rastit Pronto, zhgënjimi i radhës nga sistemi i drejtësisë në Kosovë

GLPS: Dështimi i rastit Pronto, zhgënjimi i radhës nga sistemi i drejtësisë në Kosovë

Kosovë
GLPS: Partitë politike nuk i tregojnë shpenzimet as burimin e financimit të fushatës zgjedhore

GLPS: Partitë politike nuk i tregojnë shpenzimet as burimin e financimit të fushatës zgjedhore

Politikë
​Formohet qendra që mbron qytetarët nga padrejtësitë e institucioneve

​Formohet qendra që mbron qytetarët nga padrejtësitë e institucioneve

Kosovë
​GLPS: Qeveria Hoti ka dështuar të krijojë unitet dhe konsensus të spektrit politik

​GLPS: Qeveria Hoti ka dështuar të krijojë unitet dhe konsensus të spektrit politik

Kosovë
GPLS: Kosova duhet ta konsiderojë një plan të gjelbër për rimëkëmbjen ekonomike

GPLS: Kosova duhet ta konsiderojë një plan të gjelbër për rimëkëmbjen ekonomike

Biznes
GLPS: Pesë gjërat që Qeveria e re duhet t’i ketë parasysh për dialogun me Serbinë

GLPS: Pesë gjërat që Qeveria e re duhet t’i ketë parasysh për dialogun me Serbinë

Kosovë
Qytetarët në Kosovë mendojnë se politikanët janë të pandëshkueshëm nga ligji

Qytetarët në Kosovë mendojnë se politikanët janë të pandëshkueshëm nga ligji

Kosovë
Ku qëndron Kosova në luftën kundër pastrimit të parave?

Ku qëndron Kosova në luftën kundër pastrimit të parave?

Kosovë
Shpalosen të gjeturat e analizës për Ligjin e ri për Qasje në Dokumente Publike

Shpalosen të gjeturat e analizës për Ligjin e ri për Qasje në Dokumente Publike

Kosovë
Ish-kryetari i Supremes: Ka ngecje në luftimin e krimit të organizuar dhe korrupsionit

Ish-kryetari i Supremes: Ka ngecje në luftimin e krimit të organizuar dhe korrupsionit

Drejtësi
Tryezë diskutimi për zhvillimet e fundit në sistemin e drejtësisë

Tryezë diskutimi për zhvillimet e fundit në sistemin e drejtësisë

Kosovë
GLPS dhe Drejtësia Sot padisin Këshillin Gjyqësor të Kosovës, shkak mos lejimi i qasjes në dokumente publike

GLPS dhe Drejtësia Sot padisin Këshillin Gjyqësor të Kosovës, shkak mos lejimi i qasjes në dokumente publike

Kosovë
Shoqëria civile: Ministria e Drejtësisë nuk ka legjitimitet ta shtyjë përpara konkursin për noterët, procesi të kthehet në pikën zero

Shoqëria civile: Ministria e Drejtësisë nuk ka legjitimitet ta shtyjë përpara konkursin për noterët, procesi të kthehet në pikën zero

Kosovë
OJQ-të fituan rastin ndaj MZHE-së, kërkojnë sërish qasje në dokumentet për ‘Kosova e Re’

OJQ-të fituan rastin ndaj MZHE-së, kërkojnë sërish qasje në dokumentet për ‘Kosova e Re’

Energjetika
GLPS e shqetësuar me gjetjet e auditorit për financat e partive

GLPS e shqetësuar me gjetjet e auditorit për financat e partive

Kosovë
Ngriten shqetësime mbi koston reale të ndërtimit të Termocentralit Kosova e Re

Ngriten shqetësime mbi koston reale të ndërtimit të Termocentralit Kosova e Re

Ekonomi
GLPS: Nuk kemi ndonjë perspektivë të qartë se liberalizimi mund të ndodh këtë vit

GLPS: Nuk kemi ndonjë perspektivë të qartë se liberalizimi mund të ndodh këtë vit

Kosovë
Rexha: Qëndrimi i Francës me argumente kundër liberalizmit të vizave i padrejtë

Rexha: Qëndrimi i Francës me argumente kundër liberalizmit të vizave i padrejtë

Kosovë
Alarmon shoqëria civile: Çmimi i rrymës do të jetë më i shtrenjtë për 92% nëse jetësohet ‘Kosova e Re’ (Dokument)

Alarmon shoqëria civile: Çmimi i rrymës do të jetë më i shtrenjtë për 92% nëse jetësohet ‘Kosova e Re’ (Dokument)

Energjetika
BGF, GAP, GLPS, INDEP: NKEC garanton miliarda euro përfitime investitorit të termocentralit ‘Kosova e Re’ (Dokument)

BGF, GAP, GLPS, INDEP: NKEC garanton miliarda euro përfitime investitorit të termocentralit ‘Kosova e Re’ (Dokument)

Energjetika