LAJMI I FUNDIT:

Gjergj Fishta

84 Artikuj

Shqipëria në zemrën e Helene Pittardit

Shqipëria në zemrën e Helene Pittardit

Histori
Kqyr kah ajo dritë e Betlemit, mos druej!

Kqyr kah ajo dritë e Betlemit, mos druej!

Analiza
Fishta: Hamaj, matrapazë, teneqexhinj, kallajxhinj, analfabetë gjithfarësh – në zyrat ma të larta të shtetit

Fishta: Hamaj, matrapazë, teneqexhinj, kallajxhinj, analfabetë gjithfarësh – në zyrat ma të larta të shtetit

Fakte
Poezia lirike shqipe, mes dy luftërave botërore

Poezia lirike shqipe, mes dy luftërave botërore

Analiza
Mikrobët e gjuhës shqype

Mikrobët e gjuhës shqype

Fjala+
Komisia Letrare e Shkodrës dhe shqipja standarde

Komisia Letrare e Shkodrës dhe shqipja standarde

Analiza
Kujtime për Kongresin e Manastirit: Si do ta bajmë Shqypninë kur na nuk duem me u marrë vesht ndërmjet vedit

Kujtime për Kongresin e Manastirit: Si do ta bajmë Shqypninë kur na nuk duem me u marrë vesht ndërmjet vedit

Histori
Aleksandër Xhuvani më 1941: Gjergj Fishta predikoi unitet, vëllazëri dhe tolerancë

Aleksandër Xhuvani më 1941: Gjergj Fishta predikoi unitet, vëllazëri dhe tolerancë

Cult+
Át Gjergj Fishta e Dom Ják Zekaj: Ku asht vështirësia këtu?

Át Gjergj Fishta e Dom Ják Zekaj: Ku asht vështirësia këtu?

Fjala+
Shqiptarët e të drejtat e tyne

Shqiptarët e të drejtat e tyne

Fjala+
Gjergj Fishtës, anëtar i Akademisë italiane

Gjergj Fishtës, anëtar i Akademisë italiane

Cult+
Kongresi i Drejtshkrimit, pa grim

Kongresi i Drejtshkrimit, pa grim

Analiza
“Gjergj Fishta në burg”

“Gjergj Fishta në burg”

Cult+
Nismat e socrealizmit asgjësues në Shqipëri: Shkrimtarët e pushkës kundër shkrimtarëve të mendjes

Nismat e socrealizmit asgjësues në Shqipëri: Shkrimtarët e pushkës kundër shkrimtarëve të mendjes

Histori
Fishta arkitekt – mit a realitet?

Fishta arkitekt – mit a realitet?

Cult+
Historia e shqiponjës dykrenëshe, flamurit kuqezi dhe himnit shqiptar

Historia e shqiponjës dykrenëshe, flamurit kuqezi dhe himnit shqiptar

Agron Shala
Hymni i Flamurit Kombtar: Ndimo, Zot, per Atmè e Fé!

Hymni i Flamurit Kombtar: Ndimo, Zot, per Atmè e Fé!

Poezi
“Tésha arsimore” që s’e duan Fishtën në shkolla

“Tésha arsimore” që s’e duan Fishtën në shkolla

Cult+
Kolosi i shqiptarizmës

Kolosi i shqiptarizmës

Cult+
Poeti kombëtar

Poeti kombëtar

Cult+
Pak, nga Fishta…

Pak, nga Fishta…

Fjala+
“Lahuta e Malcisë”, 84 vjet nga botimi i kryeveprës së Gjergj Fishtës

“Lahuta e Malcisë”, 84 vjet nga botimi i kryeveprës së Gjergj Fishtës

Cult+
Misteret e Bibliotekës Françeskane në Shkodër

Misteret e Bibliotekës Françeskane në Shkodër

Cult+
Fjalët e fundit që shkrimtarët e mëdhenj shqiptarë i thanë para vdekjes

Fjalët e fundit që shkrimtarët e mëdhenj shqiptarë i thanë para vdekjes

Fakte