LAJMI I FUNDIT:

Edith Durham

33 Artikuj

Mësimi nga malet shqiptare: Sado keq të jenë punët, ka gjithnjë edhe më keq!

Mësimi nga malet shqiptare: Sado keq të jenë punët, ka gjithnjë edhe më keq!

Fakte
Letra e fundit e Durhamit

Letra e fundit e Durhamit

Cult+
Edith Durhami për luftëtarët shqiptarë

Edith Durhami për luftëtarët shqiptarë

Histori
Shënime historike e kulturore të udhëtarit anglez Henry Tozer

Shënime historike e kulturore të udhëtarit anglez Henry Tozer

Fakte
Nga ditari i Edith Durhamit

Nga ditari i Edith Durhamit

Cult+
Gruaja që i ndryshoi qëndrimet kur u njoh me realitetin antishqiptar në Ballkan

Gruaja që i ndryshoi qëndrimet kur u njoh me realitetin antishqiptar në Ballkan

Fakte
Çështja shqiptare në prizmin e diplomacisë dhe të opinionit publik britanik

Çështja shqiptare në prizmin e diplomacisë dhe të opinionit publik britanik

Cult+
Çështja kombëtare shqiptare si reagim ndaj çështjeve tjera kombëtare në Ballkan

Çështja kombëtare shqiptare si reagim ndaj çështjeve tjera kombëtare në Ballkan

Histori
Lidhja e Prizrenit diplomacia, politika dhe opinioni britanik

Lidhja e Prizrenit diplomacia, politika dhe opinioni britanik

Histori
Përse historiografia zyrtare shqiptare nuk e ka dashur këtë burrë?

Përse historiografia zyrtare shqiptare nuk e ka dashur këtë burrë?

Fakte
Bishti i flokëve tek burrat shqiptarë dhe sfida e barbarisë

Bishti i flokëve tek burrat shqiptarë dhe sfida e barbarisë

Fakte
Oxhaku me kapuç dhe fjetja si qentë

Oxhaku me kapuç dhe fjetja si qentë

Cult+
“Morbus Albanensis”

“Morbus Albanensis”

Fakte
Kurthi i Esat Pashë Toptanit për ta vrarë Hasan Riza Pashën dhe dorëzimi i Shkodrës malazezëve

Kurthi i Esat Pashë Toptanit për ta vrarë Hasan Riza Pashën dhe dorëzimi i Shkodrës malazezëve

Histori
Interpretimi i një letre: Kur Edith Durham i shkruante George Bernard Shawit, për krimet serbe në Kosovë

Interpretimi i një letre: Kur Edith Durham i shkruante George Bernard Shawit, për krimet serbe në Kosovë

Daut Dauti
Një kalërim nga Mali i Zi për në Shkup: Shqiptari kokëfortë që refuzon të zotërohet nga dikush

Një kalërim nga Mali i Zi për në Shkup: Shqiptari kokëfortë që refuzon të zotërohet nga dikush

Daut Dauti
Një front i bashkuar është gjëja e vetme që e shpëton Shqipërinë nga sundimi i huaj

Një front i bashkuar është gjëja e vetme që e shpëton Shqipërinë nga sundimi i huaj

Fakte
Edith Durham për traditat barbare serbe e malazeze: Gjahu për prerjen e kokave në Ballkan

Edith Durham për traditat barbare serbe e malazeze: Gjahu për prerjen e kokave në Ballkan

Daut Dauti
Kur “princi” mbërriti në Mirditë!

Kur “princi” mbërriti në Mirditë!

Cult+
Artikull i vitit 1913, për tmerrin që e vuanin shqiptarët nga pushtimi serb e malazez: “Sa më shumë shqiptarë që vdesin, aq më mirë”!

Artikull i vitit 1913, për tmerrin që e vuanin shqiptarët nga pushtimi serb e malazez: “Sa më shumë shqiptarë që vdesin, aq më mirë”!

Daut Dauti
Edith Durham dhe çorapet e gjyshes sime

Edith Durham dhe çorapet e gjyshes sime

Daut Dauti
Durham për sllavët pa identitet të Maqedonisë: Deklarohen bullgarë kur marrin para nga ta, deklarohen edhe serbë e grekë nëse paguhen!

Durham për sllavët pa identitet të Maqedonisë: Deklarohen bullgarë kur marrin para nga ta, deklarohen edhe serbë e grekë nëse paguhen!

Daut Dauti
Arkivat për udhëtarët e huaj në tokat shqiptare

Arkivat për udhëtarët e huaj në tokat shqiptare

Cult+
Ekspozitë fotografike dhe skica të “Mbretëreshës së Maleve”

Ekspozitë fotografike dhe skica të “Mbretëreshës së Maleve”

Cult+