Masazhi, përveç se është mënyrë e përsosur për t’u relaksuar, është po ashtu mënyrë e mirë për ta përmirësuar shëndetin dhe funksionon pothuajse si ilaç.

Ka shumë pika që gjenden në këmbë e të cilat lidhen me pjesë të ndryshme të trupit, transmeton Telegrafi.

Prandaj, nëse i masazhoni këmbët, i gjithë trupi do të përfitoj dhe efektet do t’i ndieni pothuajse menjëherë.

Është mirë që të përdorni krem apo vaj kur bëni masazh dhe këto do t’ju ndihmojnë në trajtimin tuaj.

Për rezultatet më të mira, masazhi duhet të zgjatë deri në 15 minuat.

Efektet pozitive që i sjell masazhi i këmbëve janë:

– Ndihmon kundër shumë sëmundjeve
– I lehtëson dhimbjet
– E shpejton metabolizmin
– Është i mirë për lëkurën
– Ndihmon në djegien e yndyrës
– E përmirëson qarkullimin e gjakut
– Parandalon dhe trajton shumë sëmundje, si stresi, astma, dhimbjet e kokës, etj. /Telegrafi/