LAJMI I FUNDIT:

PËR/NGA LEW

PËR/NGA LEW

Poezi nga: Gary Snyder
Përktheu: Fadil Bajraj

Reklama

Një ditë Lew Welch u shfaq papritur,
i gjallë si ti dhe unë. “Dreqi e marrtë, Lew” i thashë,
“megjithatë, ti nuk e ke vrarë veten.”
“Po, e kam vrarë” më tha,
dhe bile edhe atëherë ndjeva njëfarë therje teposhtë shpinës.
“Po, përnjëmend e ke bërë” i thashë – “Tash mund ta ndiej.”
“Po qebesa” ai më tha.
“Ekziston një frikë themelore midis botës tënde dhe
times. Nuk e di pse.
Ajo që unë erdha për të thënë është,
Mësoni fëmijët rreth cikleve.
Ciklet e jetës. Të gjitha ciklet tjera.
Kjo është e gjitha që ka rëndësi dhe kjo është harruar.”