LAJMI I FUNDIT:
Aktori që refuzoi të luajë para vrasësve

Aktori që refuzoi të luajë para vrasësve

Filmi
Paranoja dhe poliritmet: Këngët më të mira të grupit Talking Heads

Paranoja dhe poliritmet: Këngët më të mira të grupit Talking Heads

Muzika
NJERIU ME PUSHTET

NJERIU ME PUSHTET

Fjala+
Dilema hamletiane e Gjergj Fishtës

Dilema hamletiane e Gjergj Fishtës

Analiza
AI-ja nuk po ecën mbarë: Çfarë nëse nuk mund të rregullohet?

AI-ja nuk po ecën mbarë: Çfarë nëse nuk mund të rregullohet?

Analiza
Sonte të dua në një mënyrë tjetër

Sonte të dua në një mënyrë tjetër

Fjala+
DASHURIA ERDHI

DASHURIA ERDHI

Poezi
Filmi i vitit 1974 i cili sot është më aktual se dikur

Filmi i vitit 1974 i cili sot është më aktual se dikur

Filmi
Besëtytnitë e lashta për eklipset, hapën rrugën për të vërtetën shkencore

Besëtytnitë e lashta për eklipset, hapën rrugën për të vërtetën shkencore

Fakte
Seria kult “Twin Peaks”: Si lindi detektivi më i pazakontë televiziv?

Seria kult “Twin Peaks”: Si lindi detektivi më i pazakontë televiziv?

Filmi
Fitorja e JK Rowlingut kundër urrejtjes

Fitorja e JK Rowlingut kundër urrejtjes

Cult+
NJERIU MË I TRISHTË NË TOKË

NJERIU MË I TRISHTË NË TOKË

Poezi
Paragjykimi i identitetit kombëtar

Paragjykimi i identitetit kombëtar

Cult+
Panoptikoni i “Vëllait të Madh” përballë sinoptikonit të publikut

Panoptikoni i “Vëllait të Madh” përballë sinoptikonit të publikut

Cult+
Filmi mikro-buxhetor që përgjithmonë ndryshoi fantashkencën

Filmi mikro-buxhetor që përgjithmonë ndryshoi fantashkencën

Filmi
Vendi ku për besnikëri i betohen diktatorit bukurosh: Arratisja e ministrit dhe tragjedia e familjes së tij

Vendi ku për besnikëri i betohen diktatorit bukurosh: Arratisja e ministrit dhe tragjedia e familjes së tij

Fakte
I PAMPOSHTUR

I PAMPOSHTUR

Poezi
Kinemaja dhe dashuritë e ndaluara në Shqipëri

Kinemaja dhe dashuritë e ndaluara në Shqipëri

Cult+
Reportazh nga Kievi: Poezia, filozofia dhe alarmet e sulmeve

Reportazh nga Kievi: Poezia, filozofia dhe alarmet e sulmeve

Cult+
MUTACIONE

MUTACIONE

Fjala+
Konica, në vitin 1909 me fustanellë në Boston: Kujtimet e Noli për eruditin shqiptar

Konica, në vitin 1909 me fustanellë në Boston: Kujtimet e Noli për eruditin shqiptar

Fakte
KAMJONI ME RRUSH

KAMJONI ME RRUSH

Fjala+
MOS E LINI TË RRËZOHET ATË PEMË …

MOS E LINI TË RRËZOHET ATË PEMË …

Poezi
“The New York Times” më 1984: Shqipëria hap një vrimë në derë

“The New York Times” më 1984: Shqipëria hap një vrimë në derë

Fakte