0Shares

Më shumë meshkuj se femra kanë vdekur në Kosovë gjatë vitit 2011, ndërsa vendin e parë në kodifikimin shkakut të vdekjes e kanë sëmundjet e sistemit të qarkullimit të gjakut dhe tumoret (sikurse në 2010). Këto janë të dhënat e fundit që ka publikuar Agjencia e Statistikave të Kosovës në raportin “Shkaqet e Vdekjeve në Kosovë për vitin 2010-2011”.

Aty thuhet se për vitin 2011, në Kosovë janë raportuar gjithsej 7555 raste të vdekjeve. Prej tyre 4439 raste të meshkuj apo 58.78 për qind dhe femra më 3116 (apo 41,24 për qind), transmeton KP.

Sa i përket shkakut të vdekjes, thuhet se të dhënat tregojnë se vendin e parë, sipas rangimit e zënë: sëmundjet e sistemit të qarkullimit të gjakut, me 59,27 për qind (pjesëmarrja në gjithsej të vdekur me diagnozë , tumoret me 15,04 për qind, pastaj simptomat, shenjat dhe rezultatet jonormale klinike dhe laboratorike të paklasifikuara gjetiu me 8,18 për qind. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)