LAJMI I FUNDIT:

Filmi

Sekuenca filmike që ndryshoi mënyrën se si e shohim luftën

Sekuenca filmike që ndryshoi mënyrën se si e shohim luftën

Filmi
Jeta problematike e aktorit Mickey Rooney dhe rënia e tij e trishtueshme

Jeta problematike e aktorit Mickey Rooney dhe rënia e tij e trishtueshme

Filmi
Aktori që refuzoi të luajë para vrasësve

Aktori që refuzoi të luajë para vrasësve

Filmi
Filmi i vitit 1974 i cili sot është më aktual se dikur

Filmi i vitit 1974 i cili sot është më aktual se dikur

Filmi
Seria kult “Twin Peaks”: Si lindi detektivi më i pazakontë televiziv?

Seria kult “Twin Peaks”: Si lindi detektivi më i pazakontë televiziv?

Filmi
Filmi mikro-buxhetor që përgjithmonë ndryshoi fantashkencën

Filmi mikro-buxhetor që përgjithmonë ndryshoi fantashkencën

Filmi
“Zona e interesit” është portretizimi i fajësisë

“Zona e interesit” është portretizimi i fajësisë

Filmi
Hitchcocku ishte plak i keq, por ende i shoh filmat e tij

Hitchcocku ishte plak i keq, por ende i shoh filmat e tij

Filmi
Njeriu që fle

Njeriu që fle

Filmi
“Zona e interesit” flet për rrezikun nga injorimi i mizorive – përfshirë ato në Gazë

“Zona e interesit” flet për rrezikun nga injorimi i mizorive – përfshirë ato në Gazë

Filmi
Ishte muzikant, donte të bëhej jurist dhe papritmas ra në dashuri me teatrin

Ishte muzikant, donte të bëhej jurist dhe papritmas ra në dashuri me teatrin

Filmi
“La dolce vita” – një kontrapunkt aktual edhe i shoqërisë sonë

“La dolce vita” – një kontrapunkt aktual edhe i shoqërisë sonë

Filmi
A dua të shikoj filma artistikë bashkë me fashistët? Jo, faleminderit Berlin!

A dua të shikoj filma artistikë bashkë me fashistët? Jo, faleminderit Berlin!

Filmi
Një film surreal që të nxit të meditosh për jetën reale

Një film surreal që të nxit të meditosh për jetën reale

Filmi
Dr. Strejnxhlovi, 60 vjet pas: Misteri i kryeveprës së Kubrickut për Luftën e Ftohtë

Dr. Strejnxhlovi, 60 vjet pas: Misteri i kryeveprës së Kubrickut për Luftën e Ftohtë

Filmi
Reklama e Apple-it që shpërlau trurin e Amerikës!

Reklama e Apple-it që shpërlau trurin e Amerikës!

Filmi
Werner Herzog: Ëndërrimtari radikal

Werner Herzog: Ëndërrimtari radikal

Filmi
“Road House” – filmi më i mirë i keq i të gjitha kohërave!

“Road House” – filmi më i mirë i keq i të gjitha kohërave!

Filmi
“The Sopranos” nisi si komedi që portretizonte nënën e skenaristit!

“The Sopranos” nisi si komedi që portretizonte nënën e skenaristit!

Filmi
Viti në një fjalë: Barbenheimer

Viti në një fjalë: Barbenheimer

Filmi
“Aquaman and the Lost Kingdom”: Filmi më kot i vitit 2023

“Aquaman and the Lost Kingdom”: Filmi më kot i vitit 2023

Filmi
Filmi “Maestro” – një rindërtim mjeshtëror dhe vetëm kaq

Filmi “Maestro” – një rindërtim mjeshtëror dhe vetëm kaq

Filmi
Napoleoni dhe krijuesit e miteve

Napoleoni dhe krijuesit e miteve

Filmi
Zhgënjimi i francezëve me “Napoleonin” e Ridley Scottit

Zhgënjimi i francezëve me “Napoleonin” e Ridley Scottit

Filmi