LAJMI I FUNDIT:

Josif Stalin

32 Artikuj

A kërkonte falje Enveri?

A kërkonte falje Enveri?

Fakte
Paralele vrasjesh: Stalini dhe Enveri

Paralele vrasjesh: Stalini dhe Enveri

Cult+
Të vërtetat dhe gënjeshtrat e Betejës së Stalingradit

Të vërtetat dhe gënjeshtrat e Betejës së Stalingradit

Histori
Viti 1922: Në Shkodër lindi Marie Shllaku

Viti 1922: Në Shkodër lindi Marie Shllaku

Agron Shala
Stalini, Kardelit: Shqiptarët mund të jenë besnikë si qeni, sepse kjo është karakteristikë e primitivëve!

Stalini, Kardelit: Shqiptarët mund të jenë besnikë si qeni, sepse kjo është karakteristikë e primitivëve!

Fakte
Artistja më e dashur e Ukrainës: Simboli i mbijetesës dhe ringjalljes kombëtare

Artistja më e dashur e Ukrainës: Simboli i mbijetesës dhe ringjalljes kombëtare

Piktura
“Le Monde” për Kadarenë: Ç’do të bënte po të ishte në vend të Pastërnakut?

“Le Monde” për Kadarenë: Ç’do të bënte po të ishte në vend të Pastërnakut?

Cult+
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Agron Shala
Viti 1931: Kolonizimi që nuk mundi ta zhbëjë shqiptarin nga Kosova

Viti 1931: Kolonizimi që nuk mundi ta zhbëjë shqiptarin nga Kosova

Agron Shala
Regjimi komunist në Shqipëri dhe kopjimi i heronjve sovjetikë e kinezë të punës

Regjimi komunist në Shqipëri dhe kopjimi i heronjve sovjetikë e kinezë të punës

Fakte
NYT më 1982: KGB ka organizuar të paktën tri përpjekje për puç në Shqipëri

NYT më 1982: KGB ka organizuar të paktën tri përpjekje për puç në Shqipëri

Histori
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1920, 1930, 1940… 2020!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1920, 1930, 1940… 2020!?

Agron Shala
Minatori që frymëzoi regjimet komuniste për ta shpikur “Heroin e Punës Socialiste”

Minatori që frymëzoi regjimet komuniste për ta shpikur “Heroin e Punës Socialiste”

Fakte
Viti 1960: Prishja e BRSS-së me “802 milionë shqiptarë”!

Viti 1960: Prishja e BRSS-së me “802 milionë shqiptarë”!

Agron Shala
Viti 1950: Tradhtia e madhe

Viti 1950: Tradhtia e madhe

Agron Shala
Viti 1940: Gjak dhe lot

Viti 1940: Gjak dhe lot

Agron Shala
Tito e ka helmuar Stalinin!?

Tito e ka helmuar Stalinin!?

Histori
Kur shqiptarët nënshkruanin për “paqen botërore” nën emrin e Stalinit!

Kur shqiptarët nënshkruanin për “paqen botërore” nën emrin e Stalinit!

Cult+
Tarkovsky dhe pasioni

Tarkovsky dhe pasioni

Filmi
Enveri dërgoi 675 diversantë dhe spiunë kundër Titos

Enveri dërgoi 675 diversantë dhe spiunë kundër Titos

Histori
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1919, 1929, 1939… 2019!

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1919, 1929, 1939… 2019!

Agron Shala
Babai im nga Xhukashvili, fqinji i Stalinit e truprojë i carit, që përmes Serbisë erdhi me Zogun në Shqipëri…

Babai im nga Xhukashvili, fqinji i Stalinit e truprojë i carit, që përmes Serbisë erdhi me Zogun në Shqipëri…

Fakte
Viti 1949: “Provokacionet” greke dhe tradhtia e madhe

Viti 1949: “Provokacionet” greke dhe tradhtia e madhe

Agron Shala
Pakti Hitler-Stalin

Pakti Hitler-Stalin

Histori