LAJMI I FUNDIT:

Haqif Mulliqi

50 Artikuj

Shfaqja e kthimit të aktorit – te shpirti

Shfaqja e kthimit të aktorit – te shpirti

Cult+
Zona e mbivendosjes në dramën moderne

Zona e mbivendosjes në dramën moderne

Libri
“Zonjusha Gjulia” dhe natyralizmi si qëllim filozofik

“Zonjusha Gjulia” dhe natyralizmi si qëllim filozofik

Teatri
Krijimi i realitetit të lartë dhe fundosja e Sodomës dhe Gomorës

Krijimi i realitetit të lartë dhe fundosja e Sodomës dhe Gomorës

Teatri
Elementi mitologjik në dramën e shkruar në Kosovë

Elementi mitologjik në dramën e shkruar në Kosovë

Teatri
Rëndësia e çështjes së ndikimit të mitit dhe ritualit në teatrin dhe dramën e shekullit XX

Rëndësia e çështjes së ndikimit të mitit dhe ritualit në teatrin dhe dramën e shekullit XX

Teatri
Varësia e ndërsjellët mes tragjikes dhe komikes dhe qarku i dramaturgëve shqiptarë – i kolaboracionistëve politikë

Varësia e ndërsjellët mes tragjikes dhe komikes dhe qarku i dramaturgëve shqiptarë – i kolaboracionistëve politikë

Teatri
Hovi i dramës moderne

Hovi i dramës moderne

Teatri
Brehti dhe doktrina mbi mosnënshtrimin karshi emocioneve

Brehti dhe doktrina mbi mosnënshtrimin karshi emocioneve

Teatri
Ibseni në sondën studiuese të Mulliqit

Ibseni në sondën studiuese të Mulliqit

Cult+
Rrafshet risemantizuese dhe simbolizuese në dramën historike

Rrafshet risemantizuese dhe simbolizuese në dramën historike

Teatri
Drama shqipe po përballet me vështirësi, mungojnë librat teorikë

Drama shqipe po përballet me vështirësi, mungojnë librat teorikë

Cult+
Luftërat hibride: historia, gjendja dhe bazat e kundërveprimit

Luftërat hibride: historia, gjendja dhe bazat e kundërveprimit

Opinione
Ndërtimi i identitetit kombëtar nëpërmjet etno-simboleve dhe roli i medieve të reja në shpërndarjen e tyre

Ndërtimi i identitetit kombëtar nëpërmjet etno-simboleve dhe roli i medieve të reja në shpërndarjen e tyre

Analiza
Lokalja dhe universalja tek figura e At Pjetër Bogdanit në veprën dramatike të Teki Dërvishit

Lokalja dhe universalja tek figura e At Pjetër Bogdanit në veprën dramatike të Teki Dërvishit

Teatri
Teknologjia e re e komunikimit dhe ndërveprimi i faktorëve strukturorë, institucional dhe socio-ekonomik në etikën gazetareske në Kosovë

Teknologjia e re e komunikimit dhe ndërveprimi i faktorëve strukturorë, institucional dhe socio-ekonomik në etikën gazetareske në Kosovë

Analiza
Aleksandër Xhuvani më 1941: Gjergj Fishta predikoi unitet, vëllazëri dhe tolerancë

Aleksandër Xhuvani më 1941: Gjergj Fishta predikoi unitet, vëllazëri dhe tolerancë

Cult+
Kosova në dokumentet britanike të Luftës së Dytë Botërore: Shqiptarët, të përcaktuar për t’i mbrojtur tokat e veta

Kosova në dokumentet britanike të Luftës së Dytë Botërore: Shqiptarët, të përcaktuar për t’i mbrojtur tokat e veta

Histori
Dokumentet britanike të Luftës së Dytë Botërore: Kroatët dhe shqiptarët kanë interesa të përbashkëta

Dokumentet britanike të Luftës së Dytë Botërore: Kroatët dhe shqiptarët kanë interesa të përbashkëta

Cult+
Dramaturgu Kristo Floqi për tezat e Cvijiqit për Kosovën si “Serbi e Vjetër”

Dramaturgu Kristo Floqi për tezat e Cvijiqit për Kosovën si “Serbi e Vjetër”

Histori
Rikthimi i Shën Naumin, nën administrimin e Shqipërisë më 1941

Rikthimi i Shën Naumin, nën administrimin e Shqipërisë më 1941

Histori
Lidhja e Dytë e Prizrenit dhe Sanxhaku sipas dokumenteve britanike

Lidhja e Dytë e Prizrenit dhe Sanxhaku sipas dokumenteve britanike

Histori
Edhe pse në pozita të kundërta, synimi i Titos dhe çetnikëve ishte perandoria pansllave

Edhe pse në pozita të kundërta, synimi i Titos dhe çetnikëve ishte perandoria pansllave

Fakte
Gani Kryeziu duhej të futej ne Shqipëri dhe ta shpallte territorin e lirë

Gani Kryeziu duhej të futej ne Shqipëri dhe ta shpallte territorin e lirë

Fakte