LAJMI I FUNDIT:

Aurel Plasari

87 Artikuj

“Marshi kosovar”

“Marshi kosovar”

Cult+
Nacionalistët dhe reaksionarët: Dy “partitë” shqiptare, sipas Faik Konicës

Nacionalistët dhe reaksionarët: Dy “partitë” shqiptare, sipas Faik Konicës

Histori
MBI KËTË TOKË

MBI KËTË TOKË

Poezi
Pa frikë nga historia

Pa frikë nga historia

Fakte
Si do ta bënte europiane Turqinë, z. Atatürk?

Si do ta bënte europiane Turqinë, z. Atatürk?

Fakte
Shuteriqi më 1952: Për toskërishten, sepse nga jugu i kemi kuadrot e Partisë!

Shuteriqi më 1952: Për toskërishten, sepse nga jugu i kemi kuadrot e Partisë!

Fakte
Dëmet e kulturës së rrenës

Dëmet e kulturës së rrenës

Cult+
Danteja 18-vjeçar ëndërron Beatriçen lakuriq

Danteja 18-vjeçar ëndërron Beatriçen lakuriq

Cult+
KËNGË MESNATE

KËNGË MESNATE

Poezi
Skanderbegu âsht ideali i liriës

Skanderbegu âsht ideali i liriës

Cult+
ADAMI

ADAMI

Poezi
Simbas gjasës dhe domosdosë

Simbas gjasës dhe domosdosë

Cult+
Didaktikë historie

Didaktikë historie

Fakte
Cila është parathënia më e bukur në botimet shqiptare?

Cila është parathënia më e bukur në botimet shqiptare?

Fjala+
LETRA

LETRA

Poezi
Heroi semantik i shqiptarëve të çdo kohe

Heroi semantik i shqiptarëve të çdo kohe

Cult+
GARË

GARË

Poezi
Të paklasët

Të paklasët

Cult+
NE DUARTROKITËM, NE VOTUAM …

NE DUARTROKITËM, NE VOTUAM …

Poezi
Të dashur prindër amerikanë, ky është Davidi i Michelangelos!

Të dashur prindër amerikanë, ky është Davidi i Michelangelos!

Skulptura
Gjërat e “thjeshta”

Gjërat e “thjeshta”

Cult+
Si “dorëzohet” shkenca

Si “dorëzohet” shkenca

Fakte
Të gjithë “zbulojnë” të panjohurat për Skënderbeun, pa asnjë dokument

Të gjithë “zbulojnë” të panjohurat për Skënderbeun, pa asnjë dokument

Cult+
Proçka “ballkanike” e z. Zeune

Proçka “ballkanike” e z. Zeune

Histori