LAJMI I FUNDIT:

Agron Shala

529 Artikuj

Reportazh nga Kievi: Poezia, filozofia dhe alarmet e sulmeve

Reportazh nga Kievi: Poezia, filozofia dhe alarmet e sulmeve

Cult+
“The New York Times” më 1984: Shqipëria hap një vrimë në derë

“The New York Times” më 1984: Shqipëria hap një vrimë në derë

Fakte
Shkrim i vitit 1903, në “The Spectator”: Revolta në Kosovë dhe kërcënimi i paqes evropiane!

Shkrim i vitit 1903, në “The Spectator”: Revolta në Kosovë dhe kërcënimi i paqes evropiane!

Histori
Lufta për “kulturën e kujtesës” të Gjermanisë

Lufta për “kulturën e kujtesës” të Gjermanisë

Fakte
Elon Musk vs OpenAI: Gjigantët e teknologjisë po e nxisin frikën ekzistenciale për t’iu shmangur hetimit

Elon Musk vs OpenAI: Gjigantët e teknologjisë po e nxisin frikën ekzistenciale për t’iu shmangur hetimit

Cult+
Na pret e ardhmja fashiste dhe totalitare

Na pret e ardhmja fashiste dhe totalitare

Cult+
Izraeli po bie në humnerë

Izraeli po bie në humnerë

Cult+
Një mësim nga historia, për luftën e suksesshme kundër propagandës

Një mësim nga historia, për luftën e suksesshme kundër propagandës

Fakte
Pushtimi i Beogradit me vetëm shtatë ushtarë gjermanë

Pushtimi i Beogradit me vetëm shtatë ushtarë gjermanë

Histori
Taylor Swift, Papa, Putini: Kujt i beson në epokën e gënjeshtrës dhe inteligjencës artificiale?

Taylor Swift, Papa, Putini: Kujt i beson në epokën e gënjeshtrës dhe inteligjencës artificiale?

Fakte
ASKUSH NUK ËSHTË NË SHTËPI

ASKUSH NUK ËSHTË NË SHTËPI

Poezi
Letër e hapur për dinarin e Kosovës

Letër e hapur për dinarin e Kosovës

Drazha Petroviq
Për xhaxhain që kurrë nuk e njoha: Një poet si unë u vra nga bomba e Izraelit

Për xhaxhain që kurrë nuk e njoha: Një poet si unë u vra nga bomba e Izraelit

Cult+
KY ÂSHT NJI VARG

KY ÂSHT NJI VARG

Poezi
Krautroku: Grupet e viteve 1970 që ndihmuan Gjermaninë e pasluftës për të kapërcyer historinë e saj të errët

Krautroku: Grupet e viteve 1970 që ndihmuan Gjermaninë e pasluftës për të kapërcyer historinë e saj të errët

Muzika
TRI DËSHIRAT

TRI DËSHIRAT

Poezi
Kur Xhevdeti fliste me Agronin

Kur Xhevdeti fliste me Agronin

Cult+
Teknologjia është krijuar për njeriun, jo njeriu për teknologjinë

Teknologjia është krijuar për njeriun, jo njeriu për teknologjinë

Fakte
DERRAT (TRE TË NDRYSHËM)

DERRAT (TRE TË NDRYSHËM)

Poezi
Çfarë duhet bërë me dezinformimin

Çfarë duhet bërë me dezinformimin

Fakte
QENTË

QENTË

Poezi
Evropa në rrezik

Evropa në rrezik

Timothy Garton Ash
Letra e Hakslit për Oruellin (1949): Vizioni im për ferrin e së ardhmes është më i saktë se i yti!

Letra e Hakslit për Oruellin (1949): Vizioni im për ferrin e së ardhmes është më i saktë se i yti!

Fakte
A do ta përdorja AI-në për t’i shkruar romanet e mia? Rezultatet më të mira mund t’i marr nga një majmun me “iPhone”!

A do ta përdorja AI-në për t’i shkruar romanet e mia? Rezultatet më të mira mund t’i marr nga një majmun me “iPhone”!

Cult+