0Shares

Presidentja e vendit, Atifete Jahjaga ka ndarë dekorata për ata të cilët kontribuuan për vendin.

16 prej tyre u dekoruan me urdhrin “Heroi i Kosovës”, 24 me “Urdhrin e Lirisë”, 1 me urdhrin e “Pavarësisë”, 28 me Urdhrin “Adem Jashari”, 18 me urdhrin “Nëna Terezë” dhe 93 u dekoruan me dekoratën presidenciale.

Të dekoruarit me Urdhrin “Hero i Kosovës”, i cili u jepet personave që kanë bërë vepra sakrifice dhe trimërie për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës:

Abaz Thaçi; Adem Ukëhaxhaj; Afrim Selim Xhuraj; Behajdin Myrteza Allaqi; Besim Adem Ndrecaj; Daut Idriz Zagragjaj; Faruk Zymer Zekaj; Feriz Faik Guri; Hajrush Mehmet Elezaj; Haxhi Hoti; Hysen Nahit Rexhepi; Ismet Mustafë Bicaj; sadik Ramë Rrustemaj; Shaban Sali Manaj; Shaban Zeqë Mazrekaj; Tasim Ukë Elezaj

Të dekoruarit me “Urdhrin e Lirisë”, i cili u jepet personave për kontributin e tyre të lartë për liri të Kosovës.

Avdi Kelmendi: Avdullah Polloshka: Azem Jashanica – Bellaçevci; Dëshmorët e Gadimes 1944 – 1946; Familja Rama – Shkabaj, Obiliq; Familjen Shala – Jeshkovë, Prizren; Halit Hasani; Idriz Rrecaj; Ismail Raka; Jashar Haxha; Jusuf Bahtijari; Latif Smajli; Lëvizja Kryeziu; Mehmet Agë Rashkoci; Mulla Zekë Berdynaj; Qamil Fejzi Hoxha; Sefer Vesel Shabani; Sylë Mehmeti – Nikçi; Shefki Popova; Shoqatën Atdhetare “Malësia e Madhe” në Detroit dhe New York; Tahir Zajmi; Vehbi Dibra (Agolli); Zija Shemsiu; Zymer Daut Hasi

Të dekoruarit me “Urdhrin e Pavarësisë”, i cili u jepet personave për kontributin e tyre për pavarësinë e Kosovës.

Pandeli Majko dhe Xhavit Ahmeti

Të dekoruarit me Urdhrin Luftëtar i Lirisë “Adem Jashari”, i cili u jepet personave për trimëri në luftën për liri.

Adnan Nexhmedin Krasniqi; Ajdin Selam Rrahmanaj; Alajdin Nevzat Xhezairi; Ali Ahmet Berisha; Avni Zhabota; Bashkim Ismail Suka; Besnik Sadri Kastrati; Bujar Visoqi; Elfir Maliq Behrami; Enver Nebi Buqaj; Ersan Mehmet Mazreku; Feriz Abdurrahman Susuri; Hajdar Abaz Shala; Halil Muhamet Gashi; Hamit Shaip Thaqi; Heshim Nuhi Gashi; Hysni Rexhep Morina; Ismet Selman Gashi; Jeton Idriz Dedushaj; .Kadri Ramadan Karaçica; Malush Halil Ahmeti; Nexhmi Brahim Llumnica; Perparim Ali Thaçi; Skender Mehmet Latifi; Shaip Jahir Pacolli; Shkëlzen Imer Dragaj; Tahir Haki Gashi; Ymredin Smail Çengaj;

I dekoruar me Urdhrin për Paqe, Demokraci dhe Humanizëm “ Dr. Ibrahim Rugova”, i cili u jepet personave, vepra jetësore e të cilëve cilësohet si kontribut i veçantë për ndërtimin e paqes, zhvillimin e demokracisë dhe kultivimin e humanizmit.

Jean-Paul Carteron

Të dekoruarit me Medalja Humanitare “Nëna Terezë”, që u jepet personave që kontribuojnë në çështjet humanitare.

Lëvizja e Nënave; Bedrije Berisha; Elizabeth Gowig; Fexhrije Graca; Haxhere Hajrizi; Hilmije Havolli; Igballe Reqica; Merzuqe Hana; Nexhmije Sogojeva; Nora Bytyqi; Rabisha Belegu; Ramize Salihu; Rupert Neudeck; Sadete Zeneli; Shejnaze Gashi; Shpresa Shala; Shqipe Biba, Xhevrije Krasniqi

E dekoruar me Medaljen e Paqes dhe Pajtimit “Anton Çetta”, e cila u jepet personave që kanë kontribuar dhe kontribuojnë për paqe dhe pajtim midis njerëzve

Lëvizja Gjithëpopullore për Faljen e Gjaqeve

Të dekoruarit me Medaljen Presidenciale të Meritave, e cila u jepet personave që me punën e tyre kanë kontribuar në fusha të veçanta si arsim, shkencë, kulturë, rini, sport, siguri, shërbim civil.

Abdylatif Fusha; Agim Sarhati; Agim Vatovci; Agron Boriçi; Agron Pustina; Akil Koci; Ali Sokoli; Ali Zatriqi; Amir Agani; Arton Curraj; Asene Agaj; Avdyl Krasniqi; Bedri Bakalli; Behgjet Canhasi; Besart Ahmeti; Binak Kastrati; Bosilka Lleshi; Daut Mustafa; Emine Gashi; Enis Sabotic; Enver Baraku; Eshref Biqaku; Fadil Hysaj: Fehmi Henci; Ferit Zekolli; Florim Mejzinolli; Gani Demolli; Gazmend Shaqiri; Hajredin Ukelli; Hanife Bimbashi Sheremeti; Hashim Maloku; Hysen Ukmata; Hysri Tafarshiku; Imridin Gerdellaj; Irfan Spahiu; Irfete Spahiu; Ismail Hoxha; Isuf Dedushaj; Izedin Osmani; Izet Hima; Jahja Kokaj; Jashar Dula; Josif Bageri; Jusuf Rexhepi; Jusuf Telaku; Kajmak Gazideda; Klinika Emergjente e SHSKUK-së; Kompania e Kërkim Shpëtimit, Regjimenti i Mbrojtjes Civile i Forcës së Sigurisë së Kosovës; Mark Kaçinari; Mazllum Belegu; Mehmet Begraca; Mentor Disha; Muhamet Guguli; Muharrem Gashi; Muharrem Kutllovci; Muhedin Salihamixhiq; Musa Haxhiu; Nevruz Hasani; Nexhdet Kryeziu; Nysret Rahmani; Omer Kaleshi; Osman Hoxha; Osman Imami; Premtim Mustafa; Qamil Haxhiu; Qerkin Krasniqi; Rauf Dhomi; Resmije Vokrri; Rifat Ymeri; Riza Binishi; Sadri Bajraktari; Samedin Haxhijaha; Selim Krasniqi; Simë Dobreci; Skender Boshnjaku; Skender Boshnjaku; Suel Salihu; Shaban Geci; Shaban Shabani; Shpëtim Robaj; Shtëpinë e Kulturës “Abdullah Krashnica”; Tahir Z. Berisha; Talat Pallaska; Tef Vokrri; Teuta Hadri; Vjollca Hoti; Xheladin Deda; Xhemajl Ahmeti; Xhemajl Bajraktari; Ymer Koçinaj; Zef Gjoni; Zenel Kabashi; Zenel Kelmendi;

I dekoruar me Çmimin për Inovacione, Kërkime dhe Zhvillim, që u jepet personave që tregojnë rezultate të jashtëzakonshme në fusha të caktuara të dijës, zhvillimit ekonomik dhe teknologjisë.

Projekti NATEV

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)