LAJMI I FUNDIT:
Historia e artit, përmes shtatë ngjyrave

Historia e artit, përmes shtatë ngjyrave

Piktura
LEDHATIMI

LEDHATIMI

Poezi
Realizmi magjik

Realizmi magjik

Analiza
Duhet ta kemi vizionin realist, që e sheh të mirën e AI-së

Duhet ta kemi vizionin realist, që e sheh të mirën e AI-së

Fakte
NATËN E MIRË

NATËN E MIRË

Poezi
Ah, këto gjykimet njerëzore …

Ah, këto gjykimet njerëzore …

Fjala+
Pse bërtasin njerëzit?

Pse bërtasin njerëzit?

Fjala+
“Zbulimet” shqiptare: Muhamedi nga Skrapari, Jezusi nga Mirdita…

“Zbulimet” shqiptare: Muhamedi nga Skrapari, Jezusi nga Mirdita…

Cult+
Ditët e pushimit në Shqipërinë e vitit 1928

Ditët e pushimit në Shqipërinë e vitit 1928

Fakte
“PO E BART ZEMRЁN TЁNDE ME VETE (PO E BART)”

“PO E BART ZEMRЁN TЁNDE ME VETE (PO E BART)”

Poezi
Artisti i harruar që frymëzoi Rembrandtin dhe Rubensin

Artisti i harruar që frymëzoi Rembrandtin dhe Rubensin

Piktura
Servantesi, ushtari dhe shkrimtari elitar

Servantesi, ushtari dhe shkrimtari elitar

Fjala+
Kriza e artit apo arti i krizës?!

Kriza e artit apo arti i krizës?!

Fjala+
DIGJITALE

DIGJITALE

Poezi
Të përbashkëtat e kritikëve që shanë Georgia O’Keeffe-in

Të përbashkëtat e kritikëve që shanë Georgia O’Keeffe-in

Piktura
Dhjetë filmat që vlejnë t’i shihni gjatë majit 2023

Dhjetë filmat që vlejnë t’i shihni gjatë majit 2023

Filmi
Padija si shëmti

Padija si shëmti

Cult+
Një letër për mikun tim në një burg të Moskës

Një letër për mikun tim në një burg të Moskës

Cult+
“NËSE, PASI TË VDES, DUAN TË MA SHKRUAJNË BIOGRAFINË”

“NËSE, PASI TË VDES, DUAN TË MA SHKRUAJNË BIOGRAFINË”

Poezi
Frank Auerbach dhe pikturat e fundit të jetës!

Frank Auerbach dhe pikturat e fundit të jetës!

Piktura
Drejt një përcaktimi për gazetarinë letrare

Drejt një përcaktimi për gazetarinë letrare

Analiza
DIÇKA PATJETËR DUHET TË THEHET

DIÇKA PATJETËR DUHET TË THEHET

Poezi
Aty ku ka britma, nuk ka njohuri të vërteta

Aty ku ka britma, nuk ka njohuri të vërteta

Fjala+
Pse Hollivudi ka frikë nga Afganistani?

Pse Hollivudi ka frikë nga Afganistani?

Filmi