LAJMI I FUNDIT:
Njerëzit magjepsen nga jeta e të tjerëve

Njerëzit magjepsen nga jeta e të tjerëve

Cult+
Piktori i famshëm dhe tri fazat e dashurisë

Piktori i famshëm dhe tri fazat e dashurisë

Fjala+
DERA MISTERIOZE

DERA MISTERIOZE

Fjala+
PËR/NGA LEW

PËR/NGA LEW

Poezi
Rusia po bëhet djerrinë kulturore

Rusia po bëhet djerrinë kulturore

Fakte
BISEDË ME NJË TË MBIJETUAR

BISEDË ME NJË TË MBIJETUAR

Poezi
Sikur të isha burrë i pasur …

Sikur të isha burrë i pasur …

Muzika
E keqja e shqiptarit nga mendësia “kështu e don politika”

E keqja e shqiptarit nga mendësia “kështu e don politika”

Histori
POEZIA

POEZIA

Poezi
Skënderbeu, personalitet i epokës osmane

Skënderbeu, personalitet i epokës osmane

Histori
Historia e artit, përmes shtatë ngjyrave

Historia e artit, përmes shtatë ngjyrave

Piktura
LEDHATIMI

LEDHATIMI

Poezi
Realizmi magjik

Realizmi magjik

Analiza
Duhet ta kemi vizionin realist, që e sheh të mirën e AI-së

Duhet ta kemi vizionin realist, që e sheh të mirën e AI-së

Fakte
NATËN E MIRË

NATËN E MIRË

Poezi
Ah, këto gjykimet njerëzore …

Ah, këto gjykimet njerëzore …

Fjala+
Pse bërtasin njerëzit?

Pse bërtasin njerëzit?

Fjala+
“Zbulimet” shqiptare: Muhamedi nga Skrapari, Jezusi nga Mirdita…

“Zbulimet” shqiptare: Muhamedi nga Skrapari, Jezusi nga Mirdita…

Cult+
Ditët e pushimit në Shqipërinë e vitit 1928

Ditët e pushimit në Shqipërinë e vitit 1928

Fakte
“PO E BART ZEMRЁN TЁNDE ME VETE (PO E BART)”

“PO E BART ZEMRЁN TЁNDE ME VETE (PO E BART)”

Poezi
Artisti i harruar që frymëzoi Rembrandtin dhe Rubensin

Artisti i harruar që frymëzoi Rembrandtin dhe Rubensin

Piktura
Servantesi, ushtari dhe shkrimtari elitar

Servantesi, ushtari dhe shkrimtari elitar

Fjala+
Kriza e artit apo arti i krizës?!

Kriza e artit apo arti i krizës?!

Fjala+
DIGJITALE

DIGJITALE

Poezi