LAJMI I FUNDIT:

Fjala+ - Faqja 36

Thënie të të famshmëve: “Grada ime në ushtri? Rob, në rast lufte”!

Thënie të të famshmëve: “Grada ime në ushtri? Rob, në rast lufte”!

Fjala+
Elegji për një qytet: Ura e Maskatarit

Elegji për një qytet: Ura e Maskatarit

Daut Dauti
Shkatërrimi i bibliotekës private të Androkli Kostallarit: Një vend që urren librat!

Shkatërrimi i bibliotekës private të Androkli Kostallarit: Një vend që urren librat!

Fjala+
Grave

Grave

Fjala+
“Trupi i saj një bukuri për t’u çmëndur”

“Trupi i saj një bukuri për t’u çmëndur”

Fjala+
Strehimi i grave, te bukuria

Strehimi i grave, te bukuria

Fjala+
Të tjerët, për shqiptarët: Luftëtarë kryeneçë që nuk e përfillnin vdekjen!

Të tjerët, për shqiptarët: Luftëtarë kryeneçë që nuk e përfillnin vdekjen!

Fjala+
Thënie të të famshmëve: Ku isha kur kisha aq nevojë për mua!

Thënie të të famshmëve: Ku isha kur kisha aq nevojë për mua!

Fjala+
Thënie të të famshmëve: Dhashë dorëheqjen, por e refuzova!

Thënie të të famshmëve: Dhashë dorëheqjen, por e refuzova!

Fjala+
Fjalë të urta popullore: Edhe diell të bëhesh, të gjithë nuk i ngroh dot!

Fjalë të urta popullore: Edhe diell të bëhesh, të gjithë nuk i ngroh dot!

Fjala+
Thënie të zgjuara: Dija më përndjek, por unë jam më i shpejtë!

Thënie të zgjuara: Dija më përndjek, por unë jam më i shpejtë!

Fjala+
Thënie të të famshmëve: Dashuria është t’i dhurosh atë që s’e ke dikujt që s’e do atë gjë!

Thënie të të famshmëve: Dashuria është t’i dhurosh atë që s’e ke dikujt që s’e do atë gjë!

Fjala+
Thënie të të famshmëve: Në luftën mes teje dhe botës, rri nga ana e botës

Thënie të të famshmëve: Në luftën mes teje dhe botës, rri nga ana e botës

Fjala+
Mario Vargas Llosa: Dashuria është eksperienca më e pasur, që një qenie njerëzore mund të përjetojë

Mario Vargas Llosa: Dashuria është eksperienca më e pasur, që një qenie njerëzore mund të përjetojë

Fjala+
Koha kur fshati kishte katër stinë…

Koha kur fshati kishte katër stinë…

Daut Dauti
Kurthi prindëror: A mund të jesh shkrimtar i mirë dhe një prind i mirë?!

Kurthi prindëror: A mund të jesh shkrimtar i mirë dhe një prind i mirë?!

Fjala+
Ne shqiptarët nuk vëmë dot mend

Ne shqiptarët nuk vëmë dot mend

Fjala+
Në vendin e kukuvajkave po ndalet ora

Në vendin e kukuvajkave po ndalet ora

Daut Dauti
Pashko Gjeçi dhe komedia e tij njerëzore

Pashko Gjeçi dhe komedia e tij njerëzore

Fjala+
Në grahmat e fundit

Në grahmat e fundit

Fjala+
Magjia e përrallave të Kutelit

Magjia e përrallave të Kutelit

Fjala+
Vetmia tjetër e Petro Markos

Vetmia tjetër e Petro Markos

Fjala+
Thënie të Jorge Luis Borgesit: Fakti më i neveritshëm i diktaturës është se sjell idiotësinë!

Thënie të Jorge Luis Borgesit: Fakti më i neveritshëm i diktaturës është se sjell idiotësinë!

Fjala+
Thënie nga Franz Kafka: Zoti t’i jep arrat, por nuk t’i thyen ato!

Thënie nga Franz Kafka: Zoti t’i jep arrat, por nuk t’i thyen ato!

Fjala+