LAJMI I FUNDIT:

Thënie të Churchillit: Më mirë është të kesh pushtet për të dhënë sesa të marrësh!

Thënie të Churchillit: Më mirë është të kesh pushtet për të dhënë sesa të marrësh!
27th May 1954: Sir Winston Leonard Spencer Churchill (1874 - 1965) addressing a Women Conservatives meeting. (Photo by Keystone/Getty Images)

Më poshtë mund të lexoni 30 thënie të një prej politikanëve më mendjendritur në histori, Winston Leonard Spencer-Churchill (1874-1965).

Thënie të Churchillit: Perandoritë e së ardhmes janë perandori të mendjes!
Lexo po ashtu Thënie të Churchillit: Perandoritë e së ardhmes janë perandori të mendjes!

• Jam përgatitur të takohem me Krijuesin tim. Nëse Krijuesi im është përgatitur për rastin e madh të takimit, atëherë është një çështje tjetër!

• Nuk mund të mëtoj të jem i paanshëm për ngjyrat. Unë kënaqem me ngjyrat brilante dhe e kam në gjak keqardhjen për ngjyrat e dobëta!


• Jam i prirur dhe i stërvitur të kem mirëkuptimin e plotë me njerëzit që dehen!

• Nuk kam asgjë për të dhënë veç gjakun, mundin, lotët dhe djersën!

• Unë kam marrë më shumë nga alkooli se alkooli ka marrë nga unë!

• Më pëlqen ai burrë që buzëqesh kur përleshet!

• Unë do të dehem zonjushe, por në mëngjes do të jem esëll dhe ti do të jesh prapë e shëmtuar!

• Nuk më shqetëson asnjëherë veprimi, por vetëm mosveprimi.

• Unë isha vetëm shërbëtori i vendit tim. Dhe po të kishte pasur qoftë një moment të vetëm që të mos e kam treguar vendosmërinë time të patundur për të luftuar dhe për të fituar, atëherë menjëherë do t’ua kisha hapur rrugën të tjerëve!

• Nëse i Gjithëfuqishmi do ta rindërtonte botën dhe do të më kërkonte mua këshilla, unë do t’i bëja ngushticat angleze rrotull çdo vendi. Dhe atmosfera të ishte e tillë që çdokush që të përpiqej të fluturonte, të merrte flakë!

• Nëse raca njerëzore dëshiron të ketë një periudhë të gjatë dhe të pafund të pasurimit material, atëherë vetëm duhet të kenë sjellje paqësore dhe ndihmuese midis njerëzve!

• Nëse hapim një grindje midis së shkuarës dhe të tanishmes, atëherë do të kuptojmë se kemi humbur të ardhmen!

• Nëse je duke ecur përmes Ferrit, mos ndalo!

• Nëse ke dhjetëmijë ligje, atëherë shkatërrojeni çdo respekt për drejtësinë!

• Atëherë ai ishte më i mençur se tani; e kishte zakon t’i merrte rregullisht këshillat e mia!

• Në luftë, si në jetë, shpesh është e nevojshme pas dështimit të një skeme, të kapësh alternativën më të mirë të hapur, dhe nëse e ka atë, do të ishte marrëzi të mos punosh me të gjitha forcat për të!

• Në luftë mund të vritesh vetëm një herë, ndërsa në politikë shumë herë!

• Është mrekulli të jesh i ndershëm, por është gjithashtu shumë me rëndësi të veprosh drejt!

• Është gabim të shikosh tepër larg përpara. Vetëm një hallkë e zinxhirit mund të kapet në një kohë të caktuar!

• Më mirë është të kesh pushtet për të dhënë sesa të marrësh!

• Politika është shumë e ngjashme me luftën, madje nganjëherë ne mund të përdorim gazin helmues!

• Politika është eksituese sa lufta, pothuaj aq e rrezikshme!

• Politika nuk është lojë, është biznesi më serioz!

• Lisat e vetmuar, nëse rriten, atëherë rriten të fuqishëm!

• Sukses do të thotë të shkosh nga dështimi në dështim pa e humbur entuziazmin!

• Suksesi nuk është final, dështimi nuk është fatal: trimëria për të vazhduar është gjithçka!

• Të përmirësosh do të thotë të ndryshosh, të përkryesh do të thotë të ndryshosh shpesh!

• Ne jemi të gjithë kandra, por unë mendoj se jam një xixëllonjë!

• Ne po ju kërkojmë kombeve të Evropës, midis të cilëve kanë rendur lumenjtë e gjakut, të harrojnë armiqësinë e mijëra vjetëve!

• Kur lufta e gjigantëve mbaron, atëherë fillon lufta e xhuxhave. /Përktheu: Elida Buçpapaj/

Në trend Kultura

Më shumë
CAKU

CAKU

LAMTUMIRË

LAMTUMIRË

VAJ PËR BRAHIM RUGOVËN

VAJ PËR BRAHIM RUGOVËN

Historia e gjuhëve

Historia e gjuhëve

Kulture
NJERËZIT E MËDHENJ

NJERËZIT E MËDHENJ

UNË, BIRI YT, KOSOVË

UNË, BIRI YT, KOSOVË

Kalo në kategori