LAJMI I FUNDIT:

Analiza

Inteligjenca artificiale kundrejt vetëdijes njerëzore

Inteligjenca artificiale kundrejt vetëdijes njerëzore

Analiza
Shkrimtarja e madhe që “vodhi” nga përrallat afrikane

Shkrimtarja e madhe që “vodhi” nga përrallat afrikane

Analiza
Realizmi magjik

Realizmi magjik

Analiza
Drejt një përcaktimi për gazetarinë letrare

Drejt një përcaktimi për gazetarinë letrare

Analiza
Kqyr kah ajo dritë e Betlemit, mos druej!

Kqyr kah ajo dritë e Betlemit, mos druej!

Analiza
Kur Kleopatra ishte gjallë, nuk u përshkrua nga ngjyra e lëkurës

Kur Kleopatra ishte gjallë, nuk u përshkrua nga ngjyra e lëkurës

Analiza
Ana negative e romaneve dhe filmave që merren me ngrohjen globale

Ana negative e romaneve dhe filmave që merren me ngrohjen globale

Analiza
Proza e Anton Harapit

Proza e Anton Harapit

Analiza
Komponentët homerikë në Kanunin e Lekë Dukagjinit

Komponentët homerikë në Kanunin e Lekë Dukagjinit

Analiza
Modeli ekzistencialist dhe karakteret në romanet “I huaji”, “Procesi” dhe “Vdekja në ajër të pastër”

Modeli ekzistencialist dhe karakteret në romanet “I huaji”, “Procesi” dhe “Vdekja në ajër të pastër”

Analiza
Bitnikët, hipikët, Neeli Cherkovski dhe Fadil Bajraj: Çfarëdo e keqe që na godet, vjen nga ajo çfarë bëjmë

Bitnikët, hipikët, Neeli Cherkovski dhe Fadil Bajraj: Çfarëdo e keqe që na godet, vjen nga ajo çfarë bëjmë

Agron Shala
Fan Noli, lëvruesi i madh i fjalës shqipe

Fan Noli, lëvruesi i madh i fjalës shqipe

Analiza
Çka dëshmon dhe çka fsheh pasthënia e “Mesharit” të Buzukut?

Çka dëshmon dhe çka fsheh pasthënia e “Mesharit” të Buzukut?

Analiza
Revolucion intelektual dhe ChatGPT

Revolucion intelektual dhe ChatGPT

Analiza
E kaluara – pasqyrë e së tashmes

E kaluara – pasqyrë e së tashmes

Analiza
Për Nolin, Migjenin dhe Moikomin

Për Nolin, Migjenin dhe Moikomin

Analiza
Tatëpjeta e madhe që luftoi të ngjiste Koliqi

Tatëpjeta e madhe që luftoi të ngjiste Koliqi

Analiza
Helenisti Gjon Shllaku, siç e kam njohur

Helenisti Gjon Shllaku, siç e kam njohur

Analiza
Colette: Shkrimtarja më dashur franceze e të gjitha kohërave

Colette: Shkrimtarja më dashur franceze e të gjitha kohërave

Analiza
Koliqi në një analizë strukturaliste

Koliqi në një analizë strukturaliste

Analiza
“Uliksi” – romani “katedrale”

“Uliksi” – romani “katedrale”

Analiza
Universi indian

Universi indian

Analiza
Poezia lirike shqipe, mes dy luftërave botërore

Poezia lirike shqipe, mes dy luftërave botërore

Analiza
Storia della letteratura albanese apo Histori e letërsisë shqipe

Storia della letteratura albanese apo Histori e letërsisë shqipe

Analiza