LAJMI I FUNDIT:

Shqiptarët

745 Artikuj

Kapen 1 ton kokainë, arrestohen katër shqiptarë në Itali

Kapen 1 ton kokainë, arrestohen katër shqiptarë në Itali

Shqipëri
Çfarë ndodhte në ditët e fundit të sundimit osman në Shqipëri?

Çfarë ndodhte në ditët e fundit të sundimit osman në Shqipëri?

Histori
Gazeta amerikane, për shqiptarët (1904): Populli më fisnik, racë e bardhë e gjakut më të pastër

Gazeta amerikane, për shqiptarët (1904): Populli më fisnik, racë e bardhë e gjakut më të pastër

Histori
Fishta: Hamaj, matrapazë, teneqexhinj, kallajxhinj, analfabetë gjithfarësh – në zyrat ma të larta të shtetit

Fishta: Hamaj, matrapazë, teneqexhinj, kallajxhinj, analfabetë gjithfarësh – në zyrat ma të larta të shtetit

Fakte
Jeta dhe vepra e Mehmet Akif Ersoyt: Kudo më del përpara Kosova

Jeta dhe vepra e Mehmet Akif Ersoyt: Kudo më del përpara Kosova

Fakte
Zbulohen tetë “shtëpi bari” në zona të ndryshme në Angli, kapen shqiptari dhe bashkëpunëtori i tij

Zbulohen tetë “shtëpi bari” në zona të ndryshme në Angli, kapen shqiptari dhe bashkëpunëtori i tij

Shqipëri
Storia della letteratura albanese apo Histori e letërsisë shqipe

Storia della letteratura albanese apo Histori e letërsisë shqipe

Analiza
Inskenimet e problemeve, prej konsujve rusë në Kosovë

Inskenimet e problemeve, prej konsujve rusë në Kosovë

Fakte
Mitrovica gjatë dy shekujve të parë osman: Të dhënat për infrastrukturën dhe demografinë

Mitrovica gjatë dy shekujve të parë osman: Të dhënat për infrastrukturën dhe demografinë

Histori
Shkupi i shekullit XVII, sipas udhëpërshkruesit të famshëm osman

Shkupi i shekullit XVII, sipas udhëpërshkruesit të famshëm osman

Histori
Barleti i hershëm, një dëshmi dokumentare

Barleti i hershëm, një dëshmi dokumentare

Cult+
Xhubleta, një histori 4000-vjeçare

Xhubleta, një histori 4000-vjeçare

Cult+
“Le Matin” më 1912: Përfituesit e luftës

“Le Matin” më 1912: Përfituesit e luftës

Histori
Mësimi nga malet shqiptare: Sado keq të jenë punët, ka gjithnjë edhe më keq!

Mësimi nga malet shqiptare: Sado keq të jenë punët, ka gjithnjë edhe më keq!

Fakte
Kosova në dokumentet britanike të Luftës së Dytë Botërore: Shqiptarët, të përcaktuar për t’i mbrojtur tokat e veta

Kosova në dokumentet britanike të Luftës së Dytë Botërore: Shqiptarët, të përcaktuar për t’i mbrojtur tokat e veta

Histori
Dokumentet britanike të Luftës së Dytë Botërore: Kroatët dhe shqiptarët kanë interesa të përbashkëta

Dokumentet britanike të Luftës së Dytë Botërore: Kroatët dhe shqiptarët kanë interesa të përbashkëta

Cult+
Letra e fundit e Durhamit

Letra e fundit e Durhamit

Cult+
Rikthimi i Shën Naumin, nën administrimin e Shqipërisë më 1941

Rikthimi i Shën Naumin, nën administrimin e Shqipërisë më 1941

Histori
Lidhja e Dytë e Prizrenit dhe Sanxhaku sipas dokumenteve britanike

Lidhja e Dytë e Prizrenit dhe Sanxhaku sipas dokumenteve britanike

Histori
Edhe pse në pozita të kundërta, synimi i Titos dhe çetnikëve ishte perandoria pansllave

Edhe pse në pozita të kundërta, synimi i Titos dhe çetnikëve ishte perandoria pansllave

Fakte
Semiologjia e emrit

Semiologjia e emrit

Fakte
E pyetën shqiptarin nëse do të shkojë në Ferr, dhe ai u përgjigj: Sa është rroga atje?

E pyetën shqiptarin nëse do të shkojë në Ferr, dhe ai u përgjigj: Sa është rroga atje?

Fakte
Lufta e Koplikut dhe tradhtitë e shqiptarëve

Lufta e Koplikut dhe tradhtitë e shqiptarëve

Histori
Beteja e Dytë e Kosovës (1448): Tentativa e fundit e hungarezëve për dominim në Ballkan

Beteja e Dytë e Kosovës (1448): Tentativa e fundit e hungarezëve për dominim në Ballkan

Histori