LAJMI I FUNDIT:

Piktura

232 Artikuj

Arti si luftë: Realiteti surreal i Ukrainës

Arti si luftë: Realiteti surreal i Ukrainës

Fakte
Veprat e artit që “fyejnë” të krishterët konservatorë!

Veprat e artit që “fyejnë” të krishterët konservatorë!

Piktura
Efektet pozitive të artit

Efektet pozitive të artit

Fakte
Engjëll Berisha, artisti i idealeve

Engjëll Berisha, artisti i idealeve

Piktura
Syd Barrett – përtej mitit të gjeniut të çmendur

Syd Barrett – përtej mitit të gjeniut të çmendur

Muzika
Serbia blen pikturën e shqiptarit me kostum popullor, Vuçiq e konsideron pjesë të trashëgimisë kulturore serbe

Serbia blen pikturën e shqiptarit me kostum popullor, Vuçiq e konsideron pjesë të trashëgimisë kulturore serbe

Shqipëri
Një kryevepër e Picasso-s shitet në ankand për 139 milionë dollarë

Një kryevepër e Picasso-s shitet në ankand për 139 milionë dollarë

Interesante
Stratioti Mërkur Bua Shpata në penelin e Lorenzo Lottos

Stratioti Mërkur Bua Shpata në penelin e Lorenzo Lottos

Piktura
Kryevepra që u bë model imitimi

Kryevepra që u bë model imitimi

Piktura
Ibrahim Kodra, piktori që edhe firma i mbetet vepër arti

Ibrahim Kodra, piktori që edhe firma i mbetet vepër arti

Piktura
“Luledielli” i Vincent van Goghut

“Luledielli” i Vincent van Goghut

Piktura
Piktura më e shtrenjtë në Evropë?

Piktura më e shtrenjtë në Evropë?

Piktura
Artisti i harruar që frymëzoi Rembrandtin dhe Rubensin

Artisti i harruar që frymëzoi Rembrandtin dhe Rubensin

Piktura
Frank Auerbach dhe pikturat e fundit të jetës!

Frank Auerbach dhe pikturat e fundit të jetës!

Piktura
Bohemët e “rokënrolit” që tronditën Britaninë viktoriane

Bohemët e “rokënrolit” që tronditën Britaninë viktoriane

Piktura
Përbërësi sekret në pikturat e da Vincit

Përbërësi sekret në pikturat e da Vincit

Cult+
Kolë Idromeno, themeluesi i artit realist

Kolë Idromeno, themeluesi i artit realist

Piktura
Darka në Kriso

Darka në Kriso

Cult+
Tragjedia e vajzës së nënshkruesit të Deklaratës së Pavarësisë së Shqipërisë: Artiste në Firence, vdiq në një çmendinë të regjimit komunist

Tragjedia e vajzës së nënshkruesit të Deklaratës së Pavarësisë së Shqipërisë: Artiste në Firence, vdiq në një çmendinë të regjimit komunist

Fakte
Pesë simbolet e fshehura në pikturat e Vermeerit

Pesë simbolet e fshehura në pikturat e Vermeerit

Piktura
Zambakët e ujit në 250 vepra të Monetit

Zambakët e ujit në 250 vepra të Monetit

Cult+
U gjet në një fermë e mbuluar me jashtëqitje zogjsh – piktura shitet për 3 milionë dollarë

U gjet në një fermë e mbuluar me jashtëqitje zogjsh – piktura shitet për 3 milionë dollarë

Interesante
Antonia e Idromenos

Antonia e Idromenos

Cult+
“Biri i njeriut” nga René Magritte

“Biri i njeriut” nga René Magritte

Piktura