LAJMI I FUNDIT:

Piktorët

116 Artikuj

Zef Valentini dhe studimet për Onufrin

Zef Valentini dhe studimet për Onufrin

Cult+
Veprat e artit që “fyejnë” të krishterët konservatorë!

Veprat e artit që “fyejnë” të krishterët konservatorë!

Piktura
Mësimi i artit dhe herezia e njohjes

Mësimi i artit dhe herezia e njohjes

Cult+
Stratioti Mërkur Bua Shpata në penelin e Lorenzo Lottos

Stratioti Mërkur Bua Shpata në penelin e Lorenzo Lottos

Piktura
Kryevepra që u bë model imitimi

Kryevepra që u bë model imitimi

Piktura
Ibrahim Kodra, piktori që edhe firma i mbetet vepër arti

Ibrahim Kodra, piktori që edhe firma i mbetet vepër arti

Piktura
“Luledielli” i Vincent van Goghut

“Luledielli” i Vincent van Goghut

Piktura
Piktura më e shtrenjtë në Evropë?

Piktura më e shtrenjtë në Evropë?

Piktura
Seksizmi flagrant ndaj piktoreve të mëdha

Seksizmi flagrant ndaj piktoreve të mëdha

Piktura
Artisti i harruar që frymëzoi Rembrandtin dhe Rubensin

Artisti i harruar që frymëzoi Rembrandtin dhe Rubensin

Piktura
Frank Auerbach dhe pikturat e fundit të jetës!

Frank Auerbach dhe pikturat e fundit të jetës!

Piktura
Artisti që frymëzohet nga varret e të famshmëve

Artisti që frymëzohet nga varret e të famshmëve

Piktura
Përbërësi sekret në pikturat e da Vincit

Përbërësi sekret në pikturat e da Vincit

Cult+
Kolë Idromeno, themeluesi i artit realist

Kolë Idromeno, themeluesi i artit realist

Piktura
Pesë simbolet e fshehura në pikturat e Vermeerit

Pesë simbolet e fshehura në pikturat e Vermeerit

Piktura
Zambakët e ujit në 250 vepra të Monetit

Zambakët e ujit në 250 vepra të Monetit

Cult+
“Biri i njeriut” nga René Magritte

“Biri i njeriut” nga René Magritte

Piktura
Deri 40 mijë denarë shpërblim për poetët dhe piktorët e rinj në Maqedoninë e Veriut

Deri 40 mijë denarë shpërblim për poetët dhe piktorët e rinj në Maqedoninë e Veriut

Maqedonia e Veriut
Piktorët e Pompeit

Piktorët e Pompeit

Piktura
Cilët artistë do ta definojnë kohën tonë?

Cilët artistë do ta definojnë kohën tonë?

Piktura
Pse pikturat e burrave kushtojnë dhjetë herë më shumë se ato të grave?

Pse pikturat e burrave kushtojnë dhjetë herë më shumë se ato të grave?

Piktura
Gjashtë vijat që e bënë kryeveprën

Gjashtë vijat që e bënë kryeveprën

Piktura
Picasso dhe El Greco, dy shpirtra të ngjashëm të ndarë nga shekujt

Picasso dhe El Greco, dy shpirtra të ngjashëm të ndarë nga shekujt

Piktura
Rizbulimi i Shqipërisë nga artistët evropianë

Rizbulimi i Shqipërisë nga artistët evropianë

Piktura